spot_img

Rok za završetak radova na „Ipsilon kraku“ 20. mart

rok-za-zavrsetak-radova-na-ipsilon-kraku-0203Na „Ipsilon kraku“, obilaznici koja se gradi oko Subotice, rasporedili su se radnici i teške mašine Vojputa od kružnog toka na Bikovačkom putu, preko kilometra dugoj dionici i na samoj petlji „Subotica-Jug”. Uporedo traju radovi na sve tri građevinske lokacije: završava se nivelisanje kružnog toka, traje nanošenje asfalta na dionici puta, i radi se rekonstrukcija petlje.

Na dionicu obilaznice koja treba da spoji granični prelaz Kelebija sa auto-putem Subotica-Beograd, i tako izmjesti dio međunarodnog teretnog saobraćaja iz grada, građevinci su izašli 10. novembra prošle godine. Kompanija Vojput je na tenderu koji je raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobila posao vrijedan 123,5 miliona dinara. Njihov zadatak je da urade rekonstrukciju petlje „Subotica-Jug”, završetak saobraćajnice u dužini od jednog kilometra od petlje „Subotica-Jug” do ukrštanja ipsilon kraka sa Bikovačkim putem, kao i kružni tok na ovoj raskrsnici. U ovoj fazi predviđeno je i i postavljanje javne rasvjete, saobraćajne signalizacije i svi ostali potrebni radovi.

Rok za završetak radova je 20. mart, jer tokom čitavog januara zbog velikog minusa nije bilo moguće raditi na terenu. Kako objašnjavaju radnici na terenu, do 15. marta treba da budu završeni radovi na asfaltiranju, a nakon toga se iscrtava i postavlja saobraćajna signalizacija. U protekla dva mjeseca, kada je rad bio moguć, radnici Vojputa su podigli postojeći kružni tok na Bikovačkom putu oko 80 centimetara. Upravo je u toku postavljanje drugog od ukupno tri sloja asfalta u dužini od oko kilometar na trasi „Ipsilon kraka“, i traje rekonstrukcija petlje „Subotica-Jug” kojom će sada biti moguće uključenje i isključenje sa auto-puta.

Rasvjetni stubovi su već postavljeni i radnici angažovani na gradilištu kažu da nema razloga da do određenog roka posao i ne bude završen. „Ipsilon krak“ ima profil poluautoputa, tj. tri vozne trake.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE