spot_img

Royal Company vam predstavlja najnapredniju LG toplotnu pumpu do sada

Izbor toplotne pumpe nije tako težak zadatak kao što mislite na prvi pogled. Bez obzira da li grijete svoj dom podnim grijanjem ili sa radijatorima, zbog mogućih ušteda isplati se zamijeniti postojeći sistem grijanja. U praksi se pokazalo da toplotna pumpa vazduh – voda dobija na popularnosti, jer je pogodna i za ugradnju u kuće starije izgradnje, uz povraćaj investicije 5-6 godina. Kupovinom toplotne pumpe pomažete u očuvanju naše životne sredine, jer ona za svoj rad koristi obnovljive izvore i ne proizvodi štetne materije po životnu sredinu koje utiču i na Vaše zdravlje.

Proaktivno odgovarajući na stroge propise o rashladnim fluidima koji će uskoro početi da se primjenjuju u Evropi, kompanija LG je za izradu novog Therma V R290 monobloc uređaja počela da koristi R290 sredstvo čiji je uticaj na globalno zagrijavanje (GWP) svega tri jedinice. Ovo tehnološko rješenje kompanije ocjenjeno je A+++ ocjenom za energetsku efikasnost, jer u poređenju sa konvencionalnim R32 toplotnim pumpama, smanjuje emisiju ugljenika do 93 odsto, korišćenjem toplote iz vazduha kao izvora energije. Korisnici koji odluče da sa starijih modela pređu na Therma V toplotnu pumpu, imaju priliku da  značajno povećaju energetsku efikasnost svog domaćinstva.

Sofisticirani dizajn i jednostavna instalacija

Zahvaljujući sofisticiranom dizajnu Therma V R290 Monobloc toplotne pumpe vazduh-voda, uređaj može gotovo neprimjetno da se uklopi u veliki broj različitih eksterijera kuća i zgrada. Napravljena tako da što duže traje, sa spoljašnjim kućištem u prefinjenom, sivom tonu, pumpa se savršeno uklapa sa svim bojama. Pumpa ima i rešetkast otvor za ventilaciju koji pored toga što sprečava pregrijavanje, ima karakterističnu talasastu šaru i prelazi u tamnosivu nijansu. Kako ima jedan ventilator, a ne dva, Therma V uređaj dovoljno je mali da stane ispod većine prozora tako da nimalo ne zaklanja pogled, što ga čini kako praktičnim, tako i estetskim dodatkom za svačiji dom.

Nova toplotna pumpa Therma V dizajnirana je tako da se sastoji od jedne jedinice (monoblok), sa svim komponentama integrisanim u okviru nje. Eliminišući potrebu za cjevovodom za rashladno sredstvo, ova konfiguracija značajno pojednostavljuje instalaciju LG toplotne pumpe vazduh-voda, koja se može obaviti na čak tri načina: pomoću kontrolne, hidro i kombinovane jedinice5 – svaka u zavisnosti od potrebe okruženja u okviru kojeg se postavlja. Tehničari lako mogu da pristupe unutrašnjosti uređaja jednostavnim otvaranjem bočnog panela. Kako bi bio maksimalno pouzdan, Therma V R290 Monobloc uređaj ima zaptivene električne dijelove, proaktivnu ventilaciju i sigurnosne ventile.

U okviru strogih propisa o energetskoj efikasnosti Evropske Unije, nalaze se i ograničenja u pogledu količine buke koju toplotna pumpa proizvodi. Zahvaljujući tehnologiji koja minimizira zvukove i vibracije u režimu rada, novi Therma V uređaj pomaže korisnicima da kreiraju kućno okruženje ispunjeno mirom i opuštajući kućni ambijent. Ključne komponente imaju inovacije zahvaljujući kojima propeler proizvodi mnogo manje buke. Novi sistem dvostrukog zvučnog štita i prigušivača vibracija omogućava spoljašnjoj jedinici LG toplotne pumpe vazduh-voda da proizvodi svega 49 decibela (modeli od 12 kW), što znači da neće ometati kako ukućane, tako ni obližnji komšiluk. Kompanija je za toplotnu pumpu – Therma V R290 Monobloc, koja je zbog svoje efikasnosti u smanjenju buke jedna od najtiših u svojoj kategoriji, dobila Quiet Mark akreditaciju.

Svaki dom zahtijeva grijanje, hlađenje, kao i snabdijevanje toplom vodom. Zahvaljujući kompresoru visoke efikasnosti i njegovoj tehnologiji ubrizgavanja, nova LG toplotna pumpa vazduh-voda moći će tokom cijele godine da obezbjeđuje vodu temperature do 75 stepeni Celzijusa. Uređaj predstavlja savršen izbor, kako za stambene, tako i za komercijalne objekte, a kompatibilan je i sa prethodno ugrađenim sistemima radijatorskog grijanja. Zahvaljujući čuvenoj LG tehnologiji kompresora, Therma V R290 Monobloc može da održava prijatnu toplinu doma, čak i kada je napolju minus 28 stepeni. S druge strane, kad nastupi toplo ljetnje vrijeme sa visokim temperaturama, uređaj će brzo i efikasno ohladiti prostor i ispuniti ga svježinom.

Energetska rešenja prilagođena korisniku
Therma V toplotna pumpa korisnicima omogućava znatno jednostavnije korišćenje i efikasnije upravljanje potrošnjom energije, zahvaljujući boljoj povezanosti i integraciji putem aplikacija. Zajedno sa LG sistemom za skladištenje energije (ESS) i fotonaponskim solarnim panelima, uređaj Therma V R290 Monobloc čini deo LG Home energy platforme: kompletnog rješenja za upravljanje energijom u domaćinstvu. Besprekorno integrisana u okviru LG ThinQ™ aplikacije za pametni dom, Home energy platforma omogućava korisnicima da na praktičan način brinu o potrošnji energije koju troši njihova toplotna pumpa i skladištenje viška, u okviru (ESS) sistema.

Nakon registracije putem ThinQ aplikacije, LG Therma V R290 i/ili R32 Monobloc, i ESS, automatski se prepoznaju i zajedno sinhronizuju u okviru Home energy platforme. Energija generisana instaliranim fotonaponskim solarnim panelima može se koristiti preko sistema za skladištenje (ESS) za napajanje toplotnih pumpi vazduh-voda. Korisnici takođe lako mogu da provjere potrošnju energije preko aplikacije ThinQ, preko koje dobijaju detaljan uvid i tako potencijalno smanje troškove. Štaviše, HVAC tehničari (sistem za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju) pomoću cloud servisa za kontrolu energije u zgradama (BECON), lako mogu unaprijed da instaliraju i ažuriraju softver za toplotnu pumpu i tako uštede vrijeme, jer cjelokupan proces instalacije postaje jednostavniji.

„Najnovija Therma V R290 Monobloc toplotna pumpa štedi električnu energiju i nudi efikasne, pouzdane performanse i praktično iskustvo za korisnike. Jačajući našu posvećenost stvaranju što boljeg okruženja za ljude i planetu, nastavićemo da dizajniramo tehnička rešenja koja, pomoću naših najsavremenijih HVAC tehnologija štede energiju”, rekao je Džejms Li, šef poslovne jedinice za vazdušna jrešenja kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.