spot_img

Sabina Gosarić: Ogledala su poput ključeva koji otključavaju potencijal prostora

Intervju: Sabina Gosarić

Negdje sam pročitala, život je kao i ogledalo – reflektira ono što mu pružimo, ako se nasmijete, nasmijat će vam se nazad .

 Ručno rađena ogledala mogu biti prelijep dodatak svakom prostoru – od dnevnih soba do kupatila, od hodnika do spavaćih soba. Ona dodaju element elegancije, dubine i svijetlosti, stvarajući jedinstvenu atmosferu i odraz vašeg ličnog stila. Kada posjedujete ručno rađeno ogledalo, posjedujete komad umjetnosti koji je poseban i jedinstven. To je komad koji će trajati i ostaviti trag. Bilo da je to poklon za nekoga posebnog ili dio vašeg ličnog prostora, ručno rađeno ogledalo će uvijek biti izvor divljenja i inspiracije. Više o tome reći će nam Sabina Gosarić.

Recite nam nešto o sebi?

Sabina Gosarić, rođena u Međimurju. Od malena sam u slobodno vrijeme bila uključena u razne izvanškolske i sportske aktivnosti. Za razdoblje studiranja slobodno vrijeme počinjem koristiti za razne studentske poslove i polako je radna etika je postala dio mene. Uskoro se počela javljati ideja i za pokretanjem vlastitog posla. Bilo je tu uglavnom samo puno raznih želja i nisam znala točno ni što ni kako ću no vjerovala sam da će se jednom nekako iskristalizirati moj poduzetnički put.. nakon diplome sam u sklopu programa bila u Americi i po povratku sam konačno pokrenula vlastiti posao koji inicijalno nije bio vezan uz ogledala.

Kako ste počeli ovo da radite i otkud ljubav prema ovom poslu?

S izradom ogledala sam počela sasvim spontano kad sam inspirirana fotografijama interijera na internetu, sebi poželjela jedno okruglo ogledalo sa prirodnim konopom. Takvo nisam našla na domaćem tržištu pa sam dugo tražila i nabavila potrebne materijale i izradila sebi kakvo sam htjela. Kad je ogledalo bilo gotovo, svidjelo se i mojoj obitelji i prijateljicama tako da sam smislila ime i polako počela objavljivati fotografije tog ogledala na društvenim mrežama i kroz nekoliko tjedana je stigao prvi upit za narudžbu.. nakon toga je trebalo brže bolje riješiti logistički dio i kad je to sve bilo posloženo, počeli su se polako nizati i novi upiti ali i različiti modeli.. Počela sam s tim jednim ogledalom sa konopom jute u jednoj veličini, danas je skoro 200 različitih modela u ponudi koja radim i šaljem u dimenzijama po želji u iznimno kratkom vremenskom roku na što sam baš ponosna. Sada mi je ovo full time posao koji volim jer je beskrajno dinamičan a imam i najbolje moguće kupce na kojima sam jako zahvalna.

Radite ručno ogledala, pa možete li nam to detaljnije opisati?

Prvi korak prema realiziciji počinje sa  komunikacijom. Kupac ima mogućnost personalizacije kako bi dobio ogledalo prilagođeno svojim željama i potrebama a da istovremeno obogaćuje i prostor i izražava njegovu osobnost, zato je bitno sve jasno definirati. Kad je sve dogovoreno, svakom koraku u procesu izrade ogledala posvećujem posebnu pozornost i pažljivo biram materijale i tehnike ovisno o izabranom modelu ogledala. Sve je ručni rad tako da se izrada svakog ogledala sastoji od puno mjerenja, prekrojavanja, rezanja, spajanja.. Nakon izrade I dekoracije kreće sušenje i na kraju pakiranje ogledala u kutije koje također iziskuje posebnu pažnju kako bi bilo sigurno u transportu.

Postoje li ogledala koja mogu ići u svaki enterijer ili imaju različita odnosno rade se sa posebnom namjenom?

Ogledala koja za sad imam u ponudi mogu ići u bilo koji prostor..

Smatrate li da su ogledala neizostavan dio uređenja svakog objekta, pri tome mislim i na enterijer i eksterijer?

Rekla bi da su ogledala su poput ključeva koji otključavaju potencijal prostora. Ona ne samo da reflektiraju naš vanjski izgled, već nam omogućuju da zavirimo dublje u prostor i otkrijemo njegove skrivene dimenzije naglašavajući detalje i stvarajući ravnotežu. Kao što svaka slika vrijedi tisuću riječi, ogledala nam pružaju vizualnu priču koja nadmašuje samu stvarnost. Sigurno su neizostavni dio uređenja svakog objekta, bilo da su u pitanju unutarnji ili vanjski prostori, jer nam omogućuju da stvorimo prostor koji je vizualno zanimljiv i praktičan.

Na koji način dolazite do potrebnog materijala za izradu?

Sve materijale za izradu i distribuciju ogledala naručujem od hrvatskih firmi jer vjerujem u snagu lokalne proizvodnje i od samog početka imam sjajnu suradnju sa pouzdanim dobavljačima s kojima dijelim iste vrijednosti

Koji su Vam planovi za dalji rad?

Trenutno imam puno različitih modela ogledala i u skoroj budućnosti planiram proširiti ponudu a možda se kao izbor za uređenje interijera nađu još neke nove zanimljive stvari, ali o tome više uskoro.

Poruka za čitatelje.

Negdje sam pročitala, život je kao i ogledalo – reflektira ono što mu pružimo, ako se nasmijete, nasmijat će Vam se nazad. U svakom slučaju,  neka vaša svakodnevna refleksija bude ispunjena hrabrošću i osobnim rastom. Usudite se sanjati velike snove i neka vaša upornost bude snažnija od svake prepreke. Sretno svima.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE