spot_img

Sabulador i Sabulador soft – boje efekta pješčanih dina sa metalizirajućim efektima

 

Lijep interijer čini takvim niz elemenata, a jedan od bitnijih je zasigurno i boja na zidovima. Već dugi niz godina Sabulador predstavlja sinonim za sve boje na tržištu koje u sebi imaju kombinaciju pijeska i metala. Posvuda poznata, ali i prepoznata svojim izgledom i kvalitetom, te dugotrajnošću, krasi mnoštvo hotela, ugostiteljskih objekata, vrtića a ponajviše stambenih prostora.

Sabulador i Sabulador soft su boje novog i modernog koncepta, gdje je jako teško izdvojiti njihove najznačajnije osobine, kao što su:  jednostavnost ugradnje, dugotrajnost, ljepota, izbor nijansi u raznim preljevima metala ili njene ekološke osobine. Od nedavno u ponudi je i Mat verzija ovih proizvoda za one koji vole decentnost i umjerenost u interijeru.

Sabulador soft daje elegantni izgled svakom prostoru

Sabulador i Sabulador soft nanose se na Primer 600 koji se nanosi valjkom na dobro i adekvatno pripremljene i impregnirane površine. Primer 600 je toniran u boju izabrane boje a nanosi se valjkom standardno uz prethodno razrijeđivanje sa vodom 20%. Nakon sušenja temeljne boje pristupa se nanošenju izabrane nijanse boje Sabulador ili pak boje Sabulador soft. Sabulador se nanosi četkom PV 76  unakrsnim cik-cak potezima. Nakon što smo obojili površinu od oko 1-2m2 potrebno se vratiti te obojenu površinu preći četkicom, ovaj put bez boje, već unakrsnim potezima ispomijerati pijesak na način da dekoriranu površinu uredimo po vlastitom ukusu. Pijesak je pomjerljiv sljedećih 15 minuta što nam daje dovoljno vremena da ga oblikujemo, istovremeno vodeći računa da metalizirajući dio boje ostane vidljiv na mjestima na kojima to želimo. Mogućnosti nanošenja su velike a u katalogu osim cik-cak verzije pokazana je i linearna verzija pri čemu se pijesak može raspoređivati horizontalno, vertikalno ili ukoso. Za ove verzije odmah četkicom nanosimo boju u željenom smijeru a i raščišćavanje se vrši istim potezima. Kod materijala Sabulador pijesak je krupniji a dodatni efekti mogu se dobiti sa ubačenim srebrenim ili zlatnim šljokicama, koje uz dobru rasvjetu daju poseban efekat. Nakon potpunog otvrdnjavanja boje zid jako otporan na pranja, udare i sva druga habanja.

 

Sabulador soft je sličan proizvod ali pijesak koji se osjeti u materijalu je sitniji tako da je i dobiveni efekt umjereniji i decentniji. Sabulador soft se nanosi nešto drugačijom četkom, PV 09 i to na način da se boja cik-cak potezima nanese na površinu bez ikakve obrade. Potrebna su dva sloja ove boje a s obzirom da se ovaj proizvod nanosi kao i svaka druga boja, ona je pogodna i za amatersku upotrebu. Za razliku od zida dekoriranog Sabuladorom ovi zidovi odlikuju se umjerenom glatkoćom uz iste osobine perivosti i dugotrajnosti.

Sabulador Matt za one koji vole decentnost u prostoru

Sve ove proizvode moguće je vidjeti na većim površinama u firmi Valpaint kao i u salonima ovlaštenih distributera širom BiH. Tu je i mjesto susreta investitora, projektanata i i izvođača gdje se mogu dobiti uzorci za projektante, obuka za ugradnju te sve druge informacije u pogledu proizvoda. Firma Valpaint je trajno orijentirana na kvalitet ali i na maximalni respekt prema prirodi, okolini i živim bićima. U ovo Korona vrijeme važno je naglasiti da su ovakvi zidovi otporni na pranja raznim dezinfekcijskim sredstvima i deterđentima.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.