Naslovnica Home Sanacija krovova objekta novosarajevskih Osnovnih škola

Sanacija krovova objekta novosarajevskih Osnovnih škola

Općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao ugovore o izvođenju radova sa predstavnicima firmi “Eko gradnja” i “Sela“.

krovovi

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predstavnici firmi „Eko gradnja“ i „Sela“ u utorak, 28. juna potpisali su ugovore o izvođenju radova na sanaciji krovova objekta novosarajevskih osnovnih škola  „Pofalići“, „Grbavica I“ i  „Grbavica II“. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktori osnovnih škola „Pofalići“ Safet Dizdar, „Grbavica I“ Omer Begović i „Grbavica II“ Đula Ćerimagić.

Općina Novo Sarajevo je sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo ranije potpisala sporazum o sufinansiranju realizacije projekta „Sanacija objekata osnovnih škola na području općine Novo Sarajevo“, na osnovu kojeg je Općina izdvojila sredstva namijenjena sanaciji  objekata pet novosrajevskih osnovnih škola.

Navedeni radovi podrazumijevaju sanaciju krovova objekata osnovnih škola „Pofalići“, „Grbavica I“ i  „Grbavica II“, te izradu projektne dokumentacija za sanaciju vanjske fasade i stolarije za aplikaciju projekta energetske efikasnosti za objekat OŠ „Hrasno“, dok će Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo odvojiti sredstva za realizaciju projekta povećanja energetske efikasnosti na objektu OŠ „Velešićki heroji“.

Za sanaciju krovova objekata osnovnih škola „Pofalići“, „Grbavica I“ i  „Grbavica II“ Općina Novo sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od oko 127. 000 KM, dok je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS za sanaciju objekta OŠ „Velešićki heroji“ izdvoilo sredstva od 27. 000 KM.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da iako obrazovanje nije u nadležnosti lokalnih samouprava, Općina Novo Sarajevo svake godine izdvaja značajna sredstva za podršku i pomoć školama i učenicima s područja općine, a ovaj projekat realizira  se u skladu za potrebama i zahtjevima osnovnih škola, koje su putem Službe za društvene djelatnosti iskazale svoje probleme sa stanjem objekata u kojima se škole nalaze, nakon čega je Općina obezbijedila sredstva za njihovu adaptaciju, istakao je načelnik Koldžo.

 

akta.ba

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime