spot_img

Sarajevo: Firme „Sela“ izvodi radove na rekonstrukciji dječjeg igrališta na Dobrinji

U ulici Omladinskih radnih brigada na Dobrinji uskoro će biti obnovljeno i preuređeno veliko dječije igralište, na kojem su sprave za igru bile dotrajale i polomljene.

igralište

Rekonstrukcijom i opremanjem igrališta novim spravama, te postavljanjem ograde oko igrališta, najmlađi stanovnici Mjesne zajednice „Dobrinja D“ imat će puno bolje uslove za igru.

Oštećeni mobilijar bit će zamijenjen novim, a djeci će biti na raspolaganju i moderne sprave za igru, kakvih do sada nije bilo na ovom igralištu, kao što su dječiji grad Hulk, piramida za penjanje, ljuljačka – gnijezdo i sl.

Prema riječima Alena Turića, šefa gradilišta firme „Sela“, koja izvodi radove, radnici su postavili ogradu oko cijelog igrališta, tako da će to sada biti sigurniji i uredniji  prostor za igru u koji neće moći ulaziti psi.

U toku je izgradnja i popločanje novih pješačkih staza, koje će dijeliti prostor za igru djece uzrasta do tri godine, stariju djecu i djecu sa posebnim potrebama.

“Pri kraju je ugradnja ploča na stazama i postavljanje ivičnjaka, a narednih dana radit ćemo  farbanje sprava za igru, te postavljanje novih tobogana i ljuljački. Nakon toga uslijedit će postavljanje mobilijara, kojeg ranije nije bilo na ovom igralištu”,pojasnio je Turić, ističući da bi radovi trebali biti završeni krajem augusta.

Pored klackalica, tobogana, vrtuljka, ljuljački, djevojčice i dječaci će moći da uživaju u piramidi – paukovoj mreži za penjanje i dječijem gradu Hulk, koji se sastoji od četiri kule povezane sa visećim mostovima. Posebna atrakcija za djecu bit će spiralni tobogan, uz koji će biti i dva tobogana standardnog oblika.

Vrijednost radova koje finansira Općina Novi Grad Sarajevo iznosi 62.000 konvertibilnih maraka.

Obzirom da na području  Novog Grada ima oko stotinu igrališta i sportskih ploha, od kojih je veliki broj oštećen, u narednom periodu radit će se sanacija oštećenog mobilijara i na tim igralištima.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE