spot_img

Sarajevo: Moguća gradnja stambenih objekata na pojedinim lokacijama Pijace

KJKP Tržnice-Pijace Sarajevo vrlo brzo moglo bi završiti u rukama privatnih lica kojima su atraktivne lokacije kojima upravlja ovo preduzeće zapele za oko.

trznica

Kako nezvanično saznaje novinska agencija Patria, 49% dionica ovog preduzeća nedavno je prodato privatnim licima, a sada se vrši pritisak za kupovinu još 2% čime bi ovo preduzeće sa 51% bilo u rukama privatnika.

Više informacija pokušali su saznati od direktora KJKP Tržnice-Pijace Jasmina Terovića, ali on nije odgovarao na brojne telefonske pozive. Direktor Terović u septembru 2015. godine za agenciju Patria kazao je da je Kanton Sarajevo vlasnik preduzeća i da odluku o prodaji može donijeti samo Skupština KS.

Zanimljivo je da je na sjednici u četvrtak, 14. jula, Vlade KS jedna od tačaka i Informacija u vezi otkupa dionica u KJKP Tržnice-Pijace Sarajevo o čemu će izvještaj podnijeti ministar komunalne privrede i infrastrukture Senad Hasanspahić.

Kantonalno javno komunalno preduzeće Tržnice-Pijace Sarajevo upravlja sa 11 atraktivnih lokacija: Tržnice Markale i Grbavica i pijace Markale, Telali, Koševo-Ciglane, Hrasno, Kvadrant, Alipašino Polje, Dobrinja, Ilidža i Vogošća.

Kako Patria nezvanično saznaje, za ove lokacije već su se zainteresirali pojedinci koji bi na ovim lokacijama pravili stambene objekte i tržne centre.

NAP

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE