spot_img

Sarajevo: Otvoren hotel Hills sa 5 zvjezdica

U Sarajevu je u subotu veče, 22. oktobra, zvanično otvoren hotel Hills, a čast da presječe vrpcu imao je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić. Svečanom otvorenju su pored vlasnika Mrkulić Company i načelnika Općine Ilidža prisustvovali i brojni domaći i strani gosti.

hills

Hotel Hills, Termal & Spa Resort Sarajevo zauzima oko 35.000 m2, a obuhvata 261 komfornu, sofisticiranu, luksuznu sobu i apartmane, višenamjenski kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom, termalne toplice, unutrašnje i vanjske bazene, adrenalin park za djecu i odrasle na impresivnih 2.200 m2, dvoranu za vjenčanja, restoran s tradicionalnom bosanskom i internacionalnom kuhinjom te atraktivan panoramski Sky Bar restoran i lounge bar na vrhu hotela sa panoramskim pogledom na zelenu okolinu hotela, kao i pogled od 360 stepeni na glavni grad.

– Izuzetno nam je drago što smo imali priliku da ugostimo ovako veliki broj gostiju i da pokažemo ono u čemu smo zapravo jedni od lidera na tržištu, gdje se trudimo da u najboljem svjetlu prezentujemo ono što BiH u turizmu može da ponudi. Vođeni dosadašnjim iskustvom kupovina slovenačke termalne rivijere i gradnja hotela Hills sa kategorizacijom pet zvjezdica je jako velik i bitan projekat, ne samo za nas, već i za cijelu državu. Vođeni definicijom ‘Not just a hotel’, želimo svim gostima omogućiti nezaboravan boravak u cijelom kompleksu u kojem se nalazi i najveći hotel u regiji – hotel Hollywood, a koji zajedno sa Hillsom imaju kapacitet od 700 soba – kazao je brend menadžer Emir Glogić.

On je dodao da novootvoreni hotel impresivnim čini i najveća kongresna dvorana, sa kapacitetom do 2.000 ljudi.

– Pored poslovnog tu je i rekreacioni dio za najstarije i najmlađe. Cijeli kompleks krasi i dječija igraonica Kinderland na 3.000 m2 i kompleks bazena Termalne rivijere. U budućnosti ovaj kompleks će omogućiti svojim korisnicima niz dodatnih aktivnosti poput adrenalin parka na otvorenom, dodatnih vodenih sadržaja, staza za trčanje, biciklizam i drugo – izjavio je Glogić.

Istaknuto je i da je kongresni centar hotel višenamjenski, s modernom konferencijskom tehnologijom, kao i da odlična lokacija, prometna povezanost, kvalitet usluge i smještaja omogućavaju organizaciju sastanaka, kongresa, domjenaka, banketa, vjenčanja, promocija i sličnih aktivnosti.

Kapacitet konferencijske dvorane je 1.500 mjesta. Ostale kongresne dvorane kapaciteta su sa po 180, 150 i 100 mjesta. Sve dvorane imaju svu najsavremeniju konferencijsku opremu. Prefprostor za učesnike konferencije prostire se na 500 m2.

Na svečanom otvaranju je istaknuto da su sve radove izvodile domaće firme, a da je ugrađena oprema vrhunskih svjetskih proizvođača.

klix.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE