spot_img

Sarajevo: Otvorena nova šalter-sala Općine Novi Grad

U Općini Novi Grada Sarajevo u ponedjeljak je svečano otvoren rekonstruisani dio prizemlja zgrade i puštena u rad  šalter-sala proširenog kapaciteta, kao i drugi novoizgrađeni sadržaji koji će biti na raspolaganju našim građanima i privrednim subjektima.

salter sala

U novom prostoru koji je proširen za oko 500 kvadrata, izgrađena je velika moderna šalter-sala sa 17 šaltera, a uvođenjem novog softvera za elektronsku ovjeru dokumenata, ubrazat će proces pružanja usluge građanima.

“Nova šalter sala je veća, ima pet šaltera više nego ranija koja se nalazila u improviziranom prostoru. Neki poslovi koji su se ranije obavljali na šalterima sada su dobili zasebne kancelarije. Napravljena je ulazna aula, koja ovom prostoru daje jedan sasvim drugačiji izgled, a izgrađena je i galerija, namjenski prostor za kulturu, pored kina koje je otvoreno prije dvije godine, u kojoj je u saradnji sa Javnom ustanovom Muzej Sarajeva otvorena izložba slika “Sarajevo birvaktile”. U njoj će se pored izložbi održavati i druge kulturne manifestacije kao što su prijemi, promocije knjiga i slično”, kazao je načelnik Semir Efendić.

U novoizgrađenom prostoru nalazit će se i Centar za razvoj biznisa, koji će raditi sa strankama radi lakše razmjene informacija, pružanja podrške postojećim malim i srednjim preduzećima i lokalnom ekonomskom razvoju Općine Novi Grad Sarajevo, kao i početnicima u biznisu.

Kako je kazala Aida Rizvanović, pomoćnica načelnika za Opću upravu, pored elektronske pisarnice koja egzistira već dvije godine, urađen je i savremeni red sistem koji će ubrzati proces dolaska na red svake stranke koja treba usluge u našoj općini. Isto tako, verifikovane kopije katastarskog plana bit će izdavane odmah, za što je do sada bilo potrebno dva do tri dana, a sve sa ciljem poboljšanja usluga koje se pružaju građanima.

Radovi su koštali oko 1.300.000 KM, a budžetska sredstva osigurana su kroz dvije budžetske godine.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE