Naslovnica Home Sarajevo: Svi preduslovi za izgradnju ambulante u ulici Bolnička ostvareni

Sarajevo: Svi preduslovi za izgradnju ambulante u ulici Bolnička ostvareni

Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za prodaju neizgrađenog gradsko građevinsko zemljište putem javnog nadmetanja – licitacije u svrhu izgradnje stambeno-poslovnog objekta u ulici Bolnička, u obuhvatu RP “Bjelave-Čekaluša”.

bolnicka

Stvoreni su arhitektonsko-urbanistički uslovi za izgradnju stambeno-poslovnog objekta nakon što se uradila korekcija Regulacionog plana “Bjelave-Čekaluša” koja je stupila na snagu 05.07.2014. godine, i riješili imovinsko pravni odnosi koji su da sada kočili realizaciju ovog projekta. Površina parcele na kojoj bi se gradio ovaj objekat je 903 m2. Početna prodajna cijena nekretnine iznosi 812.700,00 KM.

Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica, koja u predviđenom roku dostave traženu dokumentaciju. Između ostaloga za potrebe vlasnika stana u objektu predviđenom za rušenje na susjednoj parceli licitator je dužan obezbjediti stambenu jedinicu P=69 m2 u istom objektu ili na drugoj adresi prema dogovoru sa vlasnicima i to vlastitim sredstvima.

Predviđeno je da u nivou prizemne etaže izgradi poslovni prostor površine cca 200 m2, sa završenim građevinskim, zanatskim i instalaterskim radovima, u okviru kojeg će biti smještena ambulanta, za potrebe stanovništva ovog mjesnog područja, a čiju izgradnju će finansirati Općina Centar u iznosu od 255.000,00 KM gdje će nakon etažiranja Općina postati vlasnik istog.

Načelnik Općine Dževad Bećirević nedavno je izjavio kako za izgradnju objekta ne treba više od osam mjeseci, predviđanja su da će do jula 2017 godine stanovnici ovog dijela općine Centar dobiti novu ambulantu. “Kako bi olakšali našim sugrađanima da imaju usluge zdravstvene zaštite, Općina Centar je bila spremna da iznajmi prostor gdje bi privremeno bila smještena ambulanta Višnjik, ali na tom području nije bilo prostorija koje bi zadovoljile potrebe ambulante”, objasnio je Bećirević.

Kako je javnost upoznata, prostorije stare ambulante porodične medicine ”Višnjik” su na osnovu rješenja  inspektora Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zatvorene 18. Februara 2013 godine zbog opasnosti od urušavanja objekta.  Svi pacijenti koji su ostvarivali pravo na zdravstvenu zaštitu u ambulanti ”Višnjik” privremeno koriste usluge ambulante porodične medicine ”Čekaluša”.

 

akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime