Naslovnica Home Sarajevo: Uskoro vodosnabdijevanje iz rezervoara Tilava

Sarajevo: Uskoro vodosnabdijevanje iz rezervoara Tilava

U narednih nekoliko dana bit će puštena u pogon voda iz rezervoara Tilava iz Istočnog Sarajeva koja će vodom snabdijevati sarajevska naselja Hrasno i centralni dio Sarajeva, izjavio je direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Nezir Hadžić.

tilava

“Budući da redukcije vode traju već dvije decenije, došli smo na ideju da pokušamo ‘oživjeti’ i ovaj dotok vode koji je bio u funkciji prije rata. Međutim, naišli smo na velike probleme, jer smo imali informaciju da se tu nalazi određeni broj mina”, kazao je.

Direktor Federalne uprave Civilne zaštite BiH Fahrudin Solak izjavio je da su radovi trajali 33 dana, jer su se u tunelu, koji je dug 618 metara, nalazile veće količine vode, mulja, otpadnog materijala, ali i neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Istakao je da su u ulazu u vodovodnu cijev u Istočnom Sarajevu pronašli dvije protupješadijske mine, a na izlazu u naselju Hrasno ručnu bombu te da je ovo bio jedan od najzahtjevnijih projekata ove uprave.

 

Fena

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime