spot_img

Sarajevo: Završena obnova oštećenih ploča u Titovoj ulici

Radnici građevinske firme „Sela“ u proteklih nekoliko dana sanirali su oštećene ploče na trotoaru u Titovoj ulici na dijelu od spomen-obilježja „Vječna vatra“ do BBI centra. Za sanaciju ploča na pomenutoj lokaciji Opština Centar je iz budžeta izdvojila 14.584 KM.

titova

Projekat sanacije realiziran je na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području opštine Centar, kojeg je u ime Opštine Centar potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem.

Iako je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo prije nekoliko godina finansirala rekonstrukciju ploča u Titovoj ulici, pojavila su se oštećenja koja predstavljaju opasnost za pješake, naročito u zimskom periodu kada je tlo mokro i klizavo. S ciljem zaštite građana koji svakodnevno pješače na ovoj dionici, Opština Centar je pokrenula aktivnosti na sanaciji oštećenja.

Mesud Zimić, šef gradilišta firme „Sela“ kazao je da su planirani radovi okončani zahvaljujući povoljnim vremenskim  prilikama.

“Radnici su okončali radove na sanaciji oštećenih ploča. Prvobitno su uklonjene dotrajale ploče, a zatim postavljena adekvatna podloga na koju su položene nove”, dodao je Zimić.

Podsjećamo, na osnovu Okvirnog sporazuma kojeg Općina Centar Sarajevo ima sa građevinskom firmom „Sela“ o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području središnje sarajevske opštine u 2016. godini, potpisan je ugovor u vrijednosti 257.57,38 maraka kojim je obuhvaćeno deset lokacija, a finansijska sredstva je obezbijedila Opština Centar.

 

 

sarajevo construction

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE