spot_img

Sarajevski aerodrom širi kapacitete rekonstrukcijom terminala

Međunarodni aerodrom Sarajevo privukao je strane aviokompanije koje su odlučile da svoje linije obavljaju putem ovog aerodroma. Qatar Airways i Air Arabia su među posljednjim kompanijama koje su nedavno najavile da uvode letove iz svojih država za Sarajevo.

ter

Sa sarajevskog aerodroma je u prethodnom mjesecu otpremljeno 42.567 putnika i 713 aviooperacija što je prosjeku oko 12 letova dnevno. Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo istakli su kako početkom ljetne sezone očekuju veći broj putnika i aviooperacija jer se u tom periodu uvode u charter letovi za zemlje u kojima bh. građani ljetuju.

Belma Čureković, stručni saradnik za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo kaže kako ovi radovi imaju za cilj proširivanje kapaciteta u dolazećem gateu, pasoške kontrole, šaltera za registraciju putnika itd. “Vjerujemo da ćemo sa ovim proširenjem, uspjeti opskrbiti još veći broj putnika, posebno zbog činjenice da će od marta početi letovi Air Arabie”, dodaje ona.

Istakla je kako se pregovaranje sa aviokompanijama o eventualnom uspostavljanju aviolinija, obavlja kontinuirano imajući u vidu interes obje strane. Pregovori sa aviokompanijom Air Arabia su polučili uspjeh i oni započinju svoje aviooperacije od sutra.

Letove na sarajevskog aerodromu od ranije obavljaju kompanije Eurowings, Turskih Airlines, Lufthansa, AirSerbia, Croatia Airlines, Pegasus, Austrian Airlines, FlyDubai, Adria Airways, Swiss i Norwegian.

 

Izvor: klix.ba

 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE