spot_img

SCHÜCO AWS SIMPLYSMART OPENSECURE

Našim promišljenim rješenjima kojima postavljamo trendove utvrđujemo mjerila za zdravu, inteligentnu i sigurnu gradnju. Kada je riječ o našoj konfiguraciji okova SimplySmart OpenSecure to znači:

  • Protivprovalna funkcija u kip-položaju
  • Bezbjedno hlađenje objekta tokom noći
  • Prozor siguran za djecu sa funkcijom za kipovanje prije okretanja
  • Protivprovalna funkcija u kip-položaju

Konfiguracija okova Schüco SimplySmart OpenSecure ispunjava povećane zahtjeve po pitanju protivprovalnih funkcija u skladu sa postupkom za ispitivanje ift i pritom dostiže klasu otpornosti RC 2 kako u zatvorenom stanju tako i u kip-položaju. To znači: ubuduće će i prozori u kip-poziciji moći da zadrže provalnike do tri minuta – i to uz pomoć samo pet novih ugradnih elemenata. Ovaj sistem je certifikovan u skladu sa postupkom za ispitivanje ift. Schüco SimplySmart OpenSecure može da se integriše u sve konvencionalne standardne i blok sisteme Schüco sa funkcijom za kipovanje prozora prije okretanja. Pritom su vidljiva samo dva sigurnosna upravljača dok je prozor otvoren.

Sigurno hlađenje objekta tokom noći

Pomoću ispitane RC 2 zaštite u kip-položaju, omogućavaju se dodatne funkcije kao na primjer hlađenje tokom noći pomoću mehaničkih sredstava. Schüco SimplySmart OpenSecure se savršeno prilagođava potrebama za sigurnošću i estetikom u svim zgradama.

Zaštita djece na prozoru sa funkcijom za kipovanje prije okretanja

Pomoću Schüco SimplySmart OpenSecure, prozori postaju sigurni za djecu. Razlog je funkcija kipovanja prije okretanja koju prozori kategorije RC 2 moraju da imaju dok se nalaze u kip poziciji. A iza toga stoji sljedeće: moguće je jednostavno prebacivati prozor između zatvorene i kipovane pozicije naprijed i nazad – iako je zaključan. Da bi element u cijelosti mogao da se okrene, potreban je ključ. Kada se okrene i izvuče ključ nakon zatvaranja prozora, on može da se odloži i čuva na nekom sigurnom mjestu, a prozorom može da se rukuje samo u modu koji je siguran za djecu.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE