Naslovnica Home ŠF Inženjering izvodi radove na izgradnji crpne stanice i potisnog vodovoda

ŠF Inženjering izvodi radove na izgradnji crpne stanice i potisnog vodovoda

U Maloj sali Općine Goražde organizovano je potpisivanje Ugovora o ustupanju radova na izgradnji crpne stanice i potisnog vodovoda sa gravitacionim cjevovodom od rezervoara ”Vitkovići 2” u naselju Vitkovići – Goražde sa firmom ”ŠF Inženjering” d.o.o. Tuzla.

Ugovore u ime Općine Goražde, kao naručioca, sa preizgradnja-vodovodadstavnicom firme ”ŠF Inženjering” d.o.o. Tuzla Maidom Šahmanović Klepić potpisao je načelnik Muhamed Ramović.

Riječ je o projektu izgradnje crpne stanice i potisnog vodovoda sa gravitacionim cjevovodom od rezervoara ”Vitkovići 2” u naselju Vitkovići kojim će se osigurati voda za Industrijsku zonu Vitkovići kao i za samo naselje. Ukupna vrijednost danas potpisanog Ugovora je 144.082,33 KM, dok je kompletan projekat koštao oko 150.000,00 KM za koji su sredstva zajednički obezbijedili Vlada BPK-a i Općina Goražde.

Kako je istaknuto na današnjem potpisivanju Ugovora, uz obezbjeđenje finansijskih sredstava provedena je tenderska procedura i realizacija projekta se očekuje u narednom periodu. Prema potpisanom Ugovoru izvođač radova se obavezuje da će u roku od 90 dana od dana uvođenja u posao izvršiti radove.

Prilikom potpisivanja Ugovora, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović je istakao – ”Obzirom na velike potrebe vodosnabdijevanja naselja Vitkovići kao i Industrijske zone u ovom naselju, Općina je odlučila da realizira projekat napajanja vodom naselja Vitkovći koji se sastoji od četiri faze. Prvu fazu smo završili, to je izgradnja rezervoara od 150 kubika, a danas je potpisan ugovor u iznosu od 144.082,33 KM.

Zajedno sa nadzorom i izradom projekta, Projekat košta oko 150.000,00 KM tako da će u narednih 90 dana fima ŠF Inženjering izvršiti radove na izgradnji crpne stanice i potisnog vodovoda sa gravitacionim cjevovodom od rezervoara ”Vitkovići 2”, te će za 90 dana Industrijska zona Vitkovići imati uredno snadbijevanje vodom. U slijedećoj fazi gradimo novi rezervoar ponovo sa 150 kubika i četvrta faza je spajanje na vodovod ”Starac”. Ono što je također važno napomenuti za ovaj Projekat jeste da ćemo izvršti napajanje sa vodom naselja Lastavice i Crkvine jer u ovim naseljima građani imaju probleme sa vodosnabdijevanjem.”

Da su zadovoljni saradnjom sa Općinom Goražde u firmi ”ŠF Inženjering” d.o.o. naglasila je danas u izjavi za medije direktorica  Maida Šahmanović Klepić – ”Ugovor koji smo danas potpisali je, kao što je Načelnik rekao, druga faza planiranih projekata za vodovod Vitkovići i mi smo već završili prvu fazu jer smo mi bili firma koja je radila izgradnju rezervoara u naselju Vitkovići. Drugi projekat za koji smo danas potpisali ugovor jeste izgradnja potisnog vodovoda koji se naslanja na rezervoar. Raditi za Općinu Goražde nama predstavlja zadovoljstvo jer nikad nismo imali problema sa Općinom Goražde kao investitorom, a nadam se ni oni sa nama kao izvođačem i nadam se da će biti ispoštovan rok za izvršenje radovao kao što stoji u Ugovoru 90 dana.”

 

Izvor: akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime