Naslovnica Dešavanja Sistem boja COLOURS OF NATURE

Sistem boja COLOURS OF NATURE

Naš novi Colours of Nature Architects Colour System je jedinstven koncept usklađivanja boja za fasade. Baziran je na našoj proširenoj paleti 511 akrilnih, sikikatnih i silikatno silikonskih fasadnih boja i završnih maltera. Ovaj sistem boja se može koristiti kao alat za stiliziranje fasada, što profesionalcima pojednostavljuje proces izrade projekta u skladu sa posljednjim trendovima boja i stilova u arhitekturi.

Kako bismo arhitektama olakšali posao kombiniranja, našu paletu od 511 boja smo podijelili na:

  • 4 grupe boja – u zavisnosti od inspiracije
  • 6 jedinstvenih stilova – u skladu sa različitim potrebama arhitekata
  • 9 tipova boja – u zavisnosti od nivoa intenziteta, svjetloće ili sivila u boji

Prikazana rješenja su samo naši prijedlozi koji mogu pomoću u procesu dizajniranja fasada, ali svakako ne trebaju ograničavati kreativnost arhitekata. Paleta boja Colours of Nature Architects Colour System nudi profesionalcima pregršt mogućnosti kako fasade napraviti jedinstvenim.

 

Cijela paleta od 511 boja podijeljena je u 6 jedinstvenih stilova sa pripadajućim nijansama. One odgovaraju različitim arhitektonskim pristupima koji se slažu sa izabranim stilom, osiguravajući dosljednost, sinergiju i optimalne rezultate vidljive ljudskom oku. Na ovaj način, za dizajn svakog projekta se može koristiti jedan od ovih 6 stilova sa pažljivo odabranim bojama iz naše ton karte.

Svaki od 6 stilova ima svoje ime i simbol u skladu sa arhitektonskim dizajnom i inspiracijom iz prirode. Uvijek je skladnije kombinovati boje istog stila, tačnije one koje nose isti simbol. Malo odvažnije, ali ipak skladno je kombinovanje 2 stila / simbola kao što je gore navedeno.

 

Za detaljnije informacije i odabir tipa boje koja vam je potreban posjetite link: CERESIT. 

Ceresit se može osvrnuti na više od 110 godina tradicije. Naš historijat pokazuje konstantan razvoj novih i inovativnih tehnologija što rezultira visokokvalitetnim proizvodima i građevinskim sistemima.

Ceresit, kao jedan od glavnih brendova kompanije Henkel, je sinonim za izvanredan kvalitet. Milioni arhitekata, građevinskih kompanija, privatnih i institucionalnih klijenata se oslanjaju upravo na Ceresit proizvode. Bez obzira radi li se o velikom građevinskom projektu ili maloj obnovi kupatila, optimizaciji energetske učinkovitosti zgrade ili instalaciji najsavremenije hidroizolacije – kupci računaju na naše specijalizirane proizvode.

Povjerite se u pouzdanu kvalitetu Ceresit i otkrijte zašto vrijeme prolazi, a kvalitet ostaje.

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime