spot_img

Skenderija bi mogla dobiti montažnu garažu s fudbalskim terenom

912da409-7f89-4b31-a850-36622351ac95skenderijaNakon što je nedavno završena rekonstrukcija plato ispred Centra Skenderija, nastavljene su aktivnosti kako bi ovaj objekat bio potpuno u funkciju i služio svojoj svrsi i namjeni.

Direktor KJP Centra Skenderije, Amer Kapo za Akta.ba kazao je kako već sada imaju novih planova kako bi ovaj objekat dobio onaj nekadašnji sjaj. U cilju proširenja parking prostora ali i sadržaja, kazao je, kako su uradili idejno rješenje za izgradnju montažne garaže na sad već postojećem parking prostoru iza Doma mladih.

“Trenutno je završeno idejno rješenje kako bi garaža trebala da izgleda, zajedno sa pratećim sadržajima. Ono što je naš sljedeći korak jeste predstavljanje projekta Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, od kojih je neophodno da dobijemo podršku za realizaciju jedne ovakve ideje, nakon čega će se ići prema Općini Centar”, rekao je Kapo.

Ono što je Kapo istakao kao jedan od mogućih problema pri realizaciji ovog projekta, jesu regulacioni planovi.

“Da bi se garaža izgradila potrebno će biti uraditi izmjene regulacionih planova, jer po postojećim na predloženom mjestu nije predviđena izgradnja garaža i sličnih objekata”, kazao je Kapo.

Dodao je, kako se radi samo o idejnom rješenju koje tek treba da postane projekat, nakon čega se znati i njegova investiciona vrijednost, a s obzirom da se radi o montažnoj garaži na već postojećem plato koji nije potrebno dodatno graditi, Kapo kaže kako on neće zahtjevati puno finansijskih troškova.

Prema projektu garaža će imati dva sprata sa preko 200 parking mjesta, na čijem će se krovu nalaziti fudbalski teren sa vještačkom travom.

U narednom periodu, će kako kaže, i dalje raditi na tome da se Skenderiji vrati nekadašnji sjaj, ali naglašava da sve zavisi od sredstava sa kojim budu raspolagali.

Izvor: Akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE