spot_img

Skupi stanovi imaju svoje mušterije – Kvadrat novogradnje u centru Banjaluke i do 3.000 KM

Direktor Agencije za nekretnine Senzor u Banjaluci Manojlo Popović rekao je Srni da skupi kvadrati u ovom gradu imaju svoje mušterije, te da iako cijena novogradnje u centru iznosi i do 3.000 KM po kvadratu, dinamičnu gradnju prati i velika potražnja.

On je pojasnio da je cijena kvadrata stana u novoj, boljoj gradnji u centru Banjaluke od 2.500 do 3.000 KM.

– Najviše se traže nekretnine u centru grada. Tu su stanovi kvalitetniji, lakše se mogu iznajmiti, pa se većina kupaca, pogotovo onih iz dijaspore odlučuje za nekretnine na toj lokaciji, po mogućnosti veće kvadrature sa obezbijeđenim parking ili garažnim mjestom – naveo je Popović.

On kaže da se najviše traže stanovi u banjalučkom naselju Nova varoš, blizu Poliklinike, na početku naselja Borik, u Ulici Stepe Stepanovića, oko Univerziteta i fakulteta, gdje su cijene od 2.200 do 3.000 KM po kvadratu.

Popović je istakao da cijenu određuje kvalitet izgradnje, odnosno izvođač radova koji ima rejting.

– Klijenti izbjegavaju kupovinu stanova koje su gradile firme bez rejtinga. Kvalitetni investitori i izvođači radova se prepoznaju u gradu – dodao je Popović, ne želeći da navodi imena tih preduzeća.

Prema njegovim riječima, u novogradnji postoje i ponude kvadrata stana po cijeni od 1.800 do 2.100 KM, a za nekretnine udaljenije od centra grada cijena je od 1.500 i 1.600 KM po kvadratu.

– Cijena kvadrata u staroj gradnji u prosjeku je oko 1.500 KM – kaže Popović.

On je napomenuo da cijena nekretnine zavisi od lokacije, starosti nekretnine, spratnosti, kvadrature, dok cijenu starogradnje određuje da li je stan opremljen i renoviran.

Pozivajući se na svoje dvadesetogodišnje iskutvo, Popović je rekao da je za iznajmljivanje najbolje kupiti stan u centru grada, na prvom ili drugom spratu, dok je za mlađe bračne parove dobro rješenje i naselje Starčevica, gdje kvadrati nisu skupi kao u centru.

Popović kaže da su najčešći klijenti ljudi iz dijaspore.

Izvor: Sarajevo Construction

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE