Naslovnica Home Slovački "Žos" zainteresovan za modernizaciju "Željeznica RS"

Slovački “Žos” zainteresovan za modernizaciju “Željeznica RS”

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je juče u Trnavi s predstavnicima slovačke kompanije “Žos” o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti željezničkog saobraćaja.
52e280bb-0958-4684-b157-613f57e60dd4-voz-preview
Tokom sastanka predstavnici ove kompanije upoznali su Cvijanović s poslovanjem i ciljevima “Žos” Trnava i predočili rezultate koje već ostvaruju u regionu, te izrazili spremnost za učešće u projektu rekonstrukcije, modernizacije i finansijske konsolidacije poslovnog sistema “Željeznica RS”, saopšteno je iz entitetske vlade.

Cvijanović je izrazila opredjeljenje Vlade da u neposrednim kontaktima i u saradnji s domaćim i stranim privrednicima kreira ambijent u kojem će se ostvarivati dobri poslovni rezultati.

Upoznala je predstavnike kompanije “Žos” o prednostima i uslovima investiranja u RS, te izrazila nadu da će i ova kompanija prepoznati RS kao dobru destinaciju za svoje investicije.

“Žos” Trnava je vodeća kompanija u centralnoj Evropi koja se bavi proizvodnjom, modernizacijom i popravkom željezničkih vagona. U okviru grupacije “Žos” nalazi se i Fabrika šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke.

 

biznis.ba

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime