Naslovnica Dešavanja Sportska dvorana na Laušu, u izgradnji projekat vrijedan 1,5 miliona KM

Sportska dvorana na Laušu, u izgradnji projekat vrijedan 1,5 miliona KM

Na osnovu projektnog zadatka, Lokacijskih uslova kao i Urbanističko-tehničkih uslova urađen je Glavni projekat za Rekonstrukciju, dogradnju i nadogradnju OŠ „Sveti Sava“, Banja Luka. Projektant na ovom objektu je Centar za projektovanje i konsalting „CPK“ d.o.o. Banja Luka. Trenutno se izvode radovi na objektu, koji su počeli krajem prethodne godine, a planirani rok izgradnje je kraj tekuće godine.

Dvorana će biti dimenzija 44X28 metara sa pripadajućim unutrašnjim tribinama. Otvoreno sportsko igrališta biće dimenzija 44×26 metara. Takođe, biće izvršena rekonstrukcija postojećih prostorija suterena u kojima se nalaze pomoćna sala, svlačionice, ostava i sanitarni blok te prizemlja što uključuje izgradnju novih svlačionica, sanitarnih čvorova, nastavničkog kabineta i neophodnih komunikacija.

U nastavku prenosimo i tehničke detalje o projektu:

Funkcija:

U dijelu suterena, koji je predviđen za rekonstrukciju nalazi se multifunkcionalna sala sa svlačionicama i pratećim sadržajima. U postojećem dijelu prizemlja koji je takođe predviđen za rekonstrukciju i dogradnju smještene su svlačionice, sanitarni čvorovi i spravarnica, dok je u novoprojektovanom dijelu smještena sportska dvorana.

Konstrukcija:

Konstruktivni sistem čini kombinacija prefabrokovanih i monolitnih AB stubova povezanih prefabrikovanim AB grednim nosačima projektovanih prema važećim standardima i propisima. Temelji objekta projektovani su kao temelji samci povezani prefabrkovanim AB gredama. Debljina podne ploče je 15cm. Unutar fasadnih zidova debljine 20cm projektovani su armiranobetonski vertikalni serklaži radi ukrućenja. Takođe unutar svih pregradnih zidova na mjestima vrata projektovani su AB prefabrikovani nadvoji.

Materijalizacija:

Fasada je projektovana od termoizolacionog sloja kamene vune određene debljine i finalnog sloja maltera sitne granulacije.

Unutrašnje zidne površine se malterišu u produžnom krečnom malteru. Plafonske površine se takođe obrađuju istim materijalom.

Sve sanitarne prostorije kao i hodnici, projektovane su sa keramičkim podom. Krov je projektovan kao kosi krov, a krovni pokrivač je PU panel 10cm.

Instalacije:

Glavnim projektom, u skladu sa Urbanističko-tehničkim uslovima projektovane su sve vrste instalacija neophodnih za funkcionisanje objekta ovog tipa: instalacije grijanja, elektro instalacije jake i slabe struje, instalacije vode i kanalizacije i dr.

 

 

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime