Staklenik u dnevnom boravku

 

Animiran neformalnim duhom, staklenik unutar velikog dnevnog boravaka, pronašao je priliku za transformaciju biljaka u instalaciju koja je posvećena dobrobiti.

Renovirajući apartman u Ateni, arhitektica Natalia Bazaiou tumačeći želje svojih klijenata stvorila je prostranu dnevnu sobu u kojoj svjetlost i zelenilo daju prostoru fluidan i okrepljujući ton.

Konkretno, uvođenje staklenika u zatvorenom prostoru nema samo dekorativne svrhe, niti poizvodi hranu ili filtrira zrak, već je dio holističnije potrage za blagostanjem koja se referira na istaknute značajke grčkih pejzaža.

Osim staklenika, koji širi svjetlost difundirajući zelene nijanse u sobi, omotač se također slaže sa vanjskim izgrađenim krajolikom i na taj način stvara dijalog između sirovih površina, plemenitih materijala i obrađenih tekstura.

Lokacija: Atena

Program: Apartman

Arhitektura: Natalia Bazaiou

Površina: 160 m2

print