spot_img

Stambeni objekat Lata collis

Godina: 2021

Lokacija: Široki Brijeg

Projektanti: Josip Ledić,dia Sabrina Čorbić,dia

Kategorija: stambeni objekti

Ovaj jedinstveni i prije svega moderan dizajn se nalazi u blizini postojećeg stambenog objekta u Širokom Brijegu. Koncept se formira sa željom da se dodatno oplemeni postojeće okruženje, sa jednim savremenim konceptom koji ce da pruži  dodatni sadržaj i aktivnosti korisnicima tog prostora.

Cilj je bio da se oformi objekat koji će biti namijenjen za zabavu i druženje, sa posebnim akcentom na vodenoj površini koja će se naći na krovu objekta. Samim tim, zahtjevi su nam zadali posebnu dimenziju koju smo morali ispuniti, a to je spoj svih želja ali i mogućnosti koje možemo zateći na lokaciji.

Nakon obilaska terena shvatili smo da bi u tom slučaju, bilo koja denivelacija  terena bila u službi objekta, pa tako nastaju dvije cjeline koje su međusobno povezane krovnom plažom, a postavljene su tako da se prilagođavaju prirodnom padu terena.

Zbog toga se na prizemlju, u nižem dijelu može pronaći konoba dok na višem dijelu se nalaze tehničke prostorije, a na katu bazen, plaža i spavaće sobe sa kupatilom.

Pristup ovakvom objektu je čist, jedinstven, poštuje zatečeno zelenilo i zajedno sa njim formira posebnu arhitekturu, gdje i ono uveliko postaje dio fasade i principa oblikovanja.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE