spot_img

Strateško partnerstvo kompanija Euro Roal d.o.o. Doboj Jug i Eminal d.o.o. Živinice

Doboj Jug, 27. april 2020. – Predstavnici kompanija Euro Roal d.o.o. Doboj Jug i Eminal d.o.o. Živinice potpisali su Ugovor o strateškom partnerstvu za pružanje usluga elektrostatske plastifikacije aluminija za 2020. godinu.

U krugu fabrike Eminal, Euro Roal je već instalirao vlastiti lager sirovih profila, tako da će se ovisno o potrebama tržišta i zahtjeva kupaca, bojenje aluminijskih profila vršiti bez ikakvih vremenskih zastoja.

“Na ovaj potez smo se odlučili jer smo prepoznali kvalitet usluga firme Eminal. Sa vlastitim lagerom u Živinicama istodobno ćemo povećati operativnost kapaciteta obojenih profila u centralnom skladištu u Doboj Jugu. Cilj je da imamo sve vrste profila u sirovom stanju na lageru u Živinicama, gdje ćemo na licu mjesta u krugu Eminala na osnovu potrebe vršiti plastifikaciju  za naše kupce. Ovim potezom dobijamo na brzini, a rokve isporuke ćemo maksimalno smanjiti, jer ćemo biti u stanju u roku 7 dana isporučiti robu bilo gdje u BiH i na Balkanu. Eminal Živinice posjeduje kapacitete i kvalitet koji zadovoljava sve EU standarde, dok Euro Roal ima razvijenu prodaju i količine. Ova saradnja je jedan novi kvalitet, a naš zajednički nastup pokazuje dodatnu zrelost u poslovanju, snagu i stratešku prednost na tržištu, kazao je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal Doboj Jug.

Eminal d.o.o. je prva kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine koja je svoje poslovanje specijalizirala za plastifikaciju aluminijskih profila svih vrsta. Kapacitet pogona je 660 kg/h sa mogućnosti plastificiranja predmeta veličine 400x1500x7000 mm. Debljina plastificiranog sloja kreće se od 80 do 100 mikrona. Inastalirani kapacitet omogućava mjesečnu plastifikaciju 286 tona ili na godišnjem nivou 3432 tone. Iz asortimana nude  široku lepezu najkvalitetnijih boja austrijskog proizvođača TIGER i švicarskog proizvođača IGP, a sve prema ponuđenoj RAL karti. Instalirana postorjenja i oprema su automatski vođena, a kontrola procesa proizvodnje se odvija kompjuterski.

Euro Roal Doboj Jug je lider na tržištu i jedan od najvećih distributera aluminijskih i konstrukcijsko – građevinskih profila u Bosni i Hercegovini. Svoje poslovanje je diverzificirao u dva pravca. Prvi prvac obuhvata prodaju industrijskog asortimana, u šta spadaju “Odjel Inox, Aluminijska industrija, sa bakrom, bronzom i mesingom“. Drugi pravac je prodaja konstrukcijsko – građevinskog asortimana u koji se ubrajaju “Odjel Aluminij konstrukcije“,  „Odjel PVC LB.Profili, Okovi, Polikarbonati, Plexiglas i Forex“, kao i “Odjel dijelova za sekciona garažna vrata”.

Euro Roal Doboj Jug je članica Hifa Oil Grupacije.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE