spot_img

“Stratex” namjerava da preuzime “Budvansku rivijeru” – U planu i projekti u Kotoru i Kolašinu

“Stratex grupa” planira da za par godina preuzme kontrolu nad “Budvanskom rivijerom”, gdje trenutno ima udio od 30%, najavio je predsjednik te kompanije Nil Emilfarb.
budva
Preduzeće “Budvanska rivijera” je vlasnik Svetog Stefana, koji Vlada Crne Gore želi da zadrži u svom vlasništvu, a Emilfarb objašnjava da je “ideja da se privatizuje Vladin udio i podjeli kompanija. Vlada bi zadržala Sveti Stefan, a mi bi mogli da preuzmemo kontrolu nad ostatkom”.
On je ocjenio da Crna Gora ima ogroman potencijal da postane prvoklasna destinacija i da “Stratex” planira niz projekata na crnogorskom primorju, ali i na sjeveru.
Emilfarb je podsjetio da je “Stratex grupa” počela da posluje u Crnoj Gori 2006. godine, uglavnom ulažući u nekretnine, od kojih je najpoznatije ekskluzivno turističko naselje “Dukley Gardens” gdje bi, kako je kazao, od oktobra trebalo da počne gradnja hotela sa pet zvjezdica.
Kompanija će, najavio je on, i u budućnosti više investirati u izgradnju hotela i sektor usluga.
Prema njegovim riječima, kompaniju u oktobru očekuje početak realizacije još jednog velikog projekta – proširenja i modernizacije marine u Budvi, u saradnji sa turskom “Dogus grupom” koja je jedna od najvećih u Turskoj, vlasnik je oko 15 marina širom Mediterana i ima veliko iskustvo.
– Nadam se da će Budva 2018. godine dobiti prvoklasnu marinu sa pet zvjezdica. To će biti ogroman podsticaj za Budvu i Crnu Goru, kao što je veoma uspješan projekat “Porto Montenegro” učinio Crnu Goru prepoznatljivom. Budva ima jedinstvenu marinu zato što je uz Stari grad i treba da je modernizujemo – naveo je on.
Emilfarb je najavio da će u novoj marini biti mjesta i za lokalne ribare.
– Postojao je određeni otpor ribara, ne zato što smo htjeli da ih izbacimo, već zato što nisu razumjeli šta planiramo da uradimo. Pravi ribari, a ne taksi čamci, ostaće u marini, u suštini besplatno, tako da ne planiramo da izbacimo ribarske čamce – kazao je on.
Kako je dodao, kompanija želi da gradi hotele i na lokacijama u Kotoru, a nada se i da će za nekoliko godina započeti projekte u Kolašinu koji će, kako smatra, biti velika destinacija zbog izgradnje autoputa.
– Vjerujem da će mi se isplatiti investicija u Crnu Goru, koja ima ogroman potencijal da bude prvoklasna destinacija. Mi donosimo radna mjesta, turiste, ulažemo u zajednicu – rekao je Emilfarb i dodao da i dugoročnije planove vezuje za Crnu Goru gdje se “osjeća kao mještanin”.
Emilfarb je savjetovao crnogorskim vlastima da investitorima nude gotove projekte, u koje može odmah da se ulaže umjesto, kako je naveo, čekanja dvije ili tri godine da se riješe svi eventualni problemi.
Izvor: seebiz.eu

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE