spot_img

Sve spremno za početak gradnje: Ovako će izgledati zatvoreni bazen Trebinje

treninje_olimpijskIzgradnja zatvorenog plivačkog kompleksa na Abazovini, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, trebalo da počne već krajem ovog mjeseca.

Investitor – Hidroelektrane na Trebišnjici iz vlastitih prihoda za ovaj projekat obezbijedile su 10,2 miliona KM, a nakon provedene tenderske procedure prošle sedmice potpisan je i ugovor sa izvođačima radova – kompanijama Integra inženjering i Herc gradnja.

Trebinje je dočekalo ostvarenje dugo čekanog sna, kaže za Radio Trebinje Zoran Čučković, vd direktor javne ustanove Bazeni Trebinje, koje će gazdovati budućim zatvorenim plivačkih kompleksom.

Od zatvorenog bazena, dodaje, naš grad i regija imaće višestruku korist.

Plivački sportovi u Trebinje konačno će dobiti adekvatne uslove za rad i treniranje u zimskom periodu, plivanje izvan sezone biće veliko zadovoljstvo i za rekreativce, te novi vjetar u leđa turizmu, posebno onom orijentisanom na pripreme sportskih kolektiva, a omogućiće i kvalitetniji nastavu fizičkog vaspitanja za trebinjske školarce.

“U našim osnovnim školama do 38% djece na zna da pliva, a izgradnjom zatvorenog bazena napokon će se stvoriti uslovi da se taj problem riješi: sva djeca u školama moći će da imaju dva časa sedmično fizičkog vaspitanja na zatvorenom bazenu. Smatramo da će ovim projektom biti otklonjena i velika nepravda prema plivačkom sportu u Trebinju – naši plivači napokon neće više morati da putuju na pripreme u Dubrovnik ili Herceg Novi. Bazen će biti od velike koristi i za druge sportske kolektive, a za turističku ponudu Trebinja da ne govorim šta će ovaj projekat da znači”, ističe Čučković.

Zatvoreni plivački kompleks imaće dva bazena pedesetmetarski i dvadesetpetmetarski, sve prateće prostorije neophodne za rad plivačkog kluba i održavanje međunarodnih takmičenja, fitnes centar i teretanu, te restoran i apartmane za smještaj sportista.

Ni troškovi održavanja, uobičajna „boljka“ zatvorenih bazena u okruženju, nisu nerješiv problem: sa savremenom tehnologijom grijanja – pomoću solarnih panela potpomognutih toplotnim pumpama, trebinjski zatvoreni bazen biće rentabilan, ističe Čučković.

Prema planiranoj dinamici radova, dodaje on, prve plivače trebalo bi da primi – u oktobru 2018. godine.

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE