Naslovnica Home TBG BH preuzeo W&P betonare

TBG BH preuzeo W&P betonare

TBG BH d.o.o. Kakanj, kompanija u vlasništvu Tvornice cementa Kakanj i članica njemačke HeidelbergCement Grupe, preuzela je betonare kompanije W&P Beton d.o.o. Ilidža. Od sada će TBG BH beton vrhunske kvalitete plasirati kroz dodatne dvije betonare u Rajlovcu i Zenici. TBG BH ovom akvizicijom jača svoju lidersku poziciju na tržištu gotovih transportnih betona u BiH.

tbg

“Tržište naše zemlje ima ogromne potencijale za razvoj gdje veoma značajnu ulogu igra građevinski sektor,“ kazala je Ehlimana Šehmehmedović, direktor TBG BH. „Akvizicija imovine kompanije W&P Beton savršeno se uklapa sa našim planovima za jačanje ponude u urbanim centrima države, gdje se očekuju veće investicije. Ojačani sa dvije nove betonare mi sada pored najkvalitetnijeg proizvoda na tržištu imamo i jaku logističku poziciju, i u mogućnosti smo zajedno sa našim partnerima isporučiti vrhunske proizvode i usluge za svaki kompleksni projekat”,  dodaje Šehmehmedović.

U novim betonarama se trenutno radi na rekonstrukciji opreme i uređenju tvorničkih krugova, a primjenit će se novi korporativni dizajn HeidelbergCement Grupe koji se zasniva na zelenoj boji i bijelom logu kompanije.

“Veoma smo ponosni razvojem poslovanja na polju gotovih betona i rastom naših kapaciteta za proizvodnju. Akvizicijom dodatnih betonara jačamo naše kapacitete za opskrbu zahtjevnog tržišta, a našim kupcima omogućavamo bržu dostavu. Računamo na sve ozbiljne i najzahtjevnije infrastrukturne objekte u BiH, a sada imamo još bolju poziciju da ojačamo našu prodajnu logistiku, efikasnost isporuke i ostvarimo dodatne sinergije”, rekao je Branimir Muidža, direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku.

U TBG-u očekuju da će prve količine betona iz novopridruženih betonara biti isporučene već tokom mjeseca jula.

 

akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime