Tehnomarket pravi ono sto arhitekte zamisle.

Već 29 godina arhitekte i dizajneri uspešno implementiraju Tehnomarket proizvode na više od 8.000 projekata u svetu. Kompanija koja dizajnira i proizvodi svoje sopstvene profile i sisteme na tržištu se diferencija slušajući arhitekte i nudeći svoja rešenja za njihove briljijantne ideje. 

U ponudi kompanije Tehnomarket nalazi se čitav proces od proizvodnje profila do gotovog prozora, ostakljene ili ventilisane fasade.

Ovaj process obuhvata najpre ekstruziju profila, automatizovanu Kautec tehnologijom 2015. godine. Kao nastavak procesa kompanija nudi plastifikaciju profila prvom Henkel chrome free tehnologijom na Balkanu, koja ne šteti životnoj sredini. Wood effect tehnologija odnosno bojenje profila u šari drveta je još jedna od opcija plastifikacije.

Sistemi prozora i vrata LINEAL, TMH i SLIDE namenjeni su krajnjim kupcima i distributivnim partnerima iz različitih država kao što su Francuska, Švajcarska, Rusija ili  Slovenija. Brend LINEAL najrasprostranjeniji je energetko efikasni proizvod firme. Ugradjen je izmedju ostalog na 15 objekata u New Yorku, od kojih su neki The Dekalb Residences ili Sinagoga Brooklyn. Za renovaciju zgrade koju je dizajnirao sam Le Corbusier za Elektroprivredu Francuske u gradu Clermont Ferrand korišćen je samo ovom objektu prilagodjen sistem TMT 64 FR. Upravo u mogućnosti da svojim rešenjima odgovori na najekstremnije zahteve arhitekata ogleda se prednost firme na tržištu. To je moguće jer se ceo proces proizvodnje izvodi I kontroliše u samoj kompaniji.
Pored sistema prozora i vrata Lineal Tehnomarket ponosno ističe jos dva brenda ALUMINIK CS55 sistem ostakljenih fasada kao i sistem ventilisanih fasada VENT.

Sama ostakljena fasada, već odavno zauzima primat u izgradnji poslovnih četvrti. ALUMINIK CS55 rešenje ostakljene fasade ugradjeno je na Termoelektrani EFT Stanari u Bosni i Herzegovini i na Cargo Terminalu internacionalnog aerodroma Accra u Gani. U kombinaciji sa ostakljenom fasadom na projekat Ecobank u Gani ugradjena je i VENT ventilisana fasada, gde je umesto kompozitnih panela za oblaganje fasade i unutrašnjeg hola korišćen travertin. Sistem podkonstrukcija za ventilisane fasade VENT posebno je revidiran i za stadion St.Petersburg na kome se igralo Svetsko Prvenstvo FIFA 2018 za sta je mladi R&D tim imao samo 4 meseca pre montaže. U oba slučaja odgovorilo se na posebne zahteve arhitektonskih studija Kisho Kurokawa i Arc Architects predvodjenog arhitektom Mo Phala iz Pretorije, Juzna Afrika.

Partner Tehnomarketa na polju kompozitnih panela je Alucoil grupacija iz Španije sa svojim kompozitnim panelima Larson i Larcore protivpožarne zaštite do A2, koji izmedju ostalog čine ventilisanu fasadu DC Towers u Beču ili na muzeju PRADA Fondazione u Milanu. U Tehnomarketu pored prodaje Alucoil panela, može se izvršiti i potpuna obrada istih na CNC mašini kao i savijanje i zatvaranje ivica panela na Alu Bender mašini.

Tehnomarket konstantno traži, testira i razvija nove koncepte i nove proizvode kako bi zadovoljio stalno rastuće standarde aluminijumskih proizvoda na projektima.  Od specifikacije do instalacije njihov tim saradjuje sa arhitektama, dizajnerima i izvodjačima na posebnim detaljima.

Najnoviji trendovi poput energetske efikasnosti sistema za prozore i vrata, serije blindiranih prozora za državne institucije, staklenih fasada velikih povrsina ili ventilisanih fasada posebnih performansi praćeni su sa velikom pažnjom od strane R&D sektora kompanije.

Tradicija izvodjenja avangardnih i naprednih projekata čini kompaniju odabranom od strane najzahtevnijih arhitekata kada se radi o sistemima prozora, vrata, kompozitnim panelima, ostakljenim i ventilisanim fasada, obradom i proizvodnjom profila.

Tehnomarket će zajedno sa svojim parnterom Alucoil podržati arhitektonsku manifestaciju Dani Orisa od 12. do 14. Oktobra u Zagrebu. Iskoristite priliku da pogledate uživo njihove proizvode i upoznate se sa njihovim timom.

Direktni link: Tehnomarket

m-Kvadrat

print