Naslovnica Home Tešanj: Potpisani ugovori za početak radova na gradnji kanalizacije

Tešanj: Potpisani ugovori za početak radova na gradnji kanalizacije

U kabinetu Općinskog načelnika Općine Tešanj jučer je upriličen sastanak investitora, nadzora sa izvođačima radova (Konzorcij Harysco d.o.o. Sarajevo, Dobojputevi d.d. Doboj Jug i Nedjing d.o.o. Tešanj (za LOT1), te Konzorcij HP Investing d.o.o. Mostar i Inžinjering1 d.o.o. Jelah (za LOT2).

tesanj(2)

Nakon potpisivanja ugovora izvođači i nadzor su radili na obezbjeđenju preduslova za početak radova (osiguranja gradilišta, iskolčenje trase, bankovne garancije za radove, dinamički plan radova…).

Prema trenutnim informacijama, prve isporuke materijala (cijevi i šahtova) a LOT-u 2 očekuju se u narednoj sedmici i odmah nakon toga moguć je početak radova. U LOT-u 1 zbog specifičnih profila cijevi, isporuka materijala će kasniti 15-tak dana.

Ove godine ugovoreni su radovi na dionici od Mračaja, preko Jelaha do Tešanjke (granica sa općinom Usora) i od Tešanjke do Kraševa ukupne dužine 7 km i vrijednosti 3 miliona maraka.

Prošle godine završena je prva faza, što ukupno za 2015. i 2016. godinu iznosi 14 km kanalizacione mreže, ukupne vrijednosti 5,7 miliona maraka.

 

akta.ba

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime