spot_img

Tešanjski Artisan gradi još jedan pogon za proizvodnju namještaja

Tešanjska fabrika namještaja Artisan privodi kraju gradnju novog pogona od 2.500 m2, a otvaranje je najavljeno u prvim mjesecima 2017. godine, rekli su iz Artisana na ovogodišnjem međunarodnom sajmu namještaja u Beogradu.
arrisan
U novom pogonu u Tešnju biće preseljen jedan dio proizvodnje, a tu će biti i nova lakirnica za visoki sjaj. U skladu sa proširenjem kapaciteta, najavljuju i zapošljavanje još radnika.

U januaru će Artisan i lansirati nove komade namještaja, a poslije beogradskog sajma čeka ih čuveni sajam u Kelnu.

Artisan danas izvozi u daleku Kinu i Južnu Koreju, a kao zanimljivost navode da je upravo Kina njihov najveći kupac. To objašnjavaju dobrim omjerom kvaliteta i cijene. Osim ovih dalekih zemalja, izvoze i u zemlje Beneluksa, Njemačku i Austriju. Od ukupne proizvodnje, 97% je izvoz u EU i svijet, a 3% ide na područje bivše Jugoslavije.

Artisan je specijalizovan za ručnu proizvodnju namještaja od masivnog drveta i upravo je insistiranje na ručnom radu ono što ih razlikuje od ostalih kompanija. Prva iskustva stekli su izrađujući namještaj za holandske i britanske dizajnere, a 2010. pokreću i vlastitu kolekciju. Osim standardnih kolekcija, Artisan izrađuje i namještaj po mjeri.

eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE