Transformacija cigle u nevjerovatnu kinetičku fasadu

Mali studio od svega 6 ljudi iz Bruklina, nazvan BREAKFAST izradio je potpuno novi medij pod nazivom Brixels. Sve što dizajniraju, dizajniraju pomoću Brixels-a, od ploča pa sve do softvera. Njihov sljedeći korak je graditi umjetnička djela i arhitektonske fasade pomoću ovog medija.

Brixels je revolucionarna tehnologija osmišljena kako bi potaknula novu kreativnu eru u umjetnosti i arhitekturi. Brixels se može rotirati u bilo kojem preciznom položaju i mogu se vrtiti do beskonačnosti u oba smjera. Brixeli su beskonačno rotirajuće cigle promjenjive veličine koje kontrolišu vlasnički programi i mogu djelovati kao pikseli u velikim i prilagodljivim umjetničkim djelima, fasadama zgrada i nizu drugih aplikacija. Također mogu prikazati niz digitalnih sadržaja, kao i reagovati na kretanje prolaznika. Sama cigla može se prilagoditi veličini, obliku, materijalu i boji, što svaku instalaciju čini jedinstvenom.

Brixels Ogledalo je prva instalacija koja demonstrira sposobnost Brixelsa. Ovaj projekat je interaktivna instalacija od 550 x 182 cm koja koristi 540 Brixels cigli i prvo je umjetničko djelo koje koristi ovu tehnologiju. Pogledajte video:

https://www.youtube.com/watch?v=Z-5cVpWhp30

Industrija arhitekture i dizajna interijera imaju malo inovacija u smislu integracije digitalnog sadržaja i informacije na estetski i prikladan način. Kada je riječ o integraciji digitalnih elemenata u prostor, gotovo uvijek dolaze u obliku pravougaonika. Brixels-ova sposobnost transfromacije i forme omogućuje joj da se spoji u posebnu viziju arhitekture za određeni prostor.

Ključni faktor dizajna iza Brixelsa bilo je projektovanje bitnih komponenti u centralnu osovinu. To omogućava svakom Brixelsu da se okreće beskonačno puta u oba smjera. Linux kontroleri nalaze se u centru svake instalacije i pokreću razne aplikacije koje obrađuju vizualne podatke i prosljeđuju ih Brixelsu. Podaci se šalju preko regulatora koji se nalaze na dnu svakog stupca. Svaki kontroler zatim šalje podatke preko serijske linije do stupca svakom pojedinačnom Brixelu. Arhitektura omogućuje beskrajnu količinu redova i stupaca Brixela. Web-aplikacija koja pokreće Linux kontroler omogućuje da se svaka instalacija kontroliše s bilo kojeg uređaja. Moguće je  stvoriti i prenijeti različite sadržaje.

m-Kvadrat

print