spot_img

Trebinjski Akva park jedini je u BiH i nudi bezbroj sadržaja za sve posjetioce

Investicija je do sada koštala više od 20 miliona maraka, a prva faza završena je za nepune dvije godine. Akva park dnevno može primiti do 2.700 posjetilaca.

Trebinjski Akva park, jedini u BiH  prostire se na 79.000 kvadratnih metara, sadrži šest bazena sa zabavno – rekreativnim sadržajima i to tri za odrasle, dva za djecu i jedan za djecu i roditelje.

U avanturu se možete upustiti sa čak 13 tobogana od čega dva adrenalinska (visine 24 m, dužine 200 m),a tu su i splesh safari, prskalice, Dino park, tri ugostiteljska objekta, apartmani, prodavnice, te ambuulanta.

U završnoj fazi je izgradnja hotela koji će nositi ime Panorama ili Vidikovac, koji će imati šest spratova. Hotel će biti najluksuzniji sadržaj parka.  Nešto niže je Galija, koja će biti završena ove godine, a u njoj je planiran wellness centar sa VIP restoranom. Posebno se vodi računa o higijeni i bezbjednosti kupača. Na  svakom toboganu stoji redar sa pravilima koja treba ispoštovati zbog vlastite sigurnosti. Tu su spasioci, higijeničarke….Svi sadržaji osim konzumacije hrane i pića ulaze u cijenu ulaznice.  Kupovinom karte gosti dobiju na upotrebu ležaljku i suncobran,a u sklopu Grada sunca nalazi se i veliki parking koji je takođe besplatan. Svi ugostiteljski objekti osim ugodne hladovine uz pogled na vodene atrakcije i svih vrsta osvježavajućih napitaka nude i meni sa “brzom hranom” po vrlo pristupačnim cijenama. U Dječjem parku smješten je Dino park (replike dinosaurusa u prirodnoj veličini), igronice, “Splesh safari”….

Investicija je do sada koštala više od 20 miliona maraka, a prva faza završena je za nepune dvije godine. Akva park dnevno može primiti do 2.700 posjetilaca.

Odmah po završetku sezone krenulo se u realizaciju druge faze izgradnje Grada sunca  koja podrazumijeva izgradnju “Varoš čaršije”.

“Varoš čaršija” će biti kompleks luksuznih vila sa bazenima  (planirano 460 – isprojektovano 7), hotela, restorana, spa centara. Osim smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta projektovano je i etno selo, mali gradski trg, a planirani su i sadržaji poput privatnog kliničkog centra, terapijskog centra, sportskih terena, tržni centar). U posljednjoj fazi izgradnje planirano je i podizanje vinograda.

U ukupan projekt biće uloženo više od 200 miliona KM, a moći će da primi oko 20.000 posjetilaca. Na izgradnji je angažovana sva domaća operativa u punom kapacitetu.

Radi se o najvećem  gradilištu u BiH koje se prostire na 85  hektara.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE