spot_img

Treća DIVE-Turbine na putu za Hrvatsku

U julu je treća DIVE-Turbine iz Amorbacha isporučena za Hrvatsku. Cjelokupni sistem, koji se sastoji od turbine, kontejnera sa rasklopnim ormarima i čistača fine rešetke je utovaren na jedan kamion.

DIVE-Turbine_Transport_Kroatien

Isporučena turbina sa težinom od 6,4 tone predstavlja dosad najtežu isporučenu turbinu za Hrvatsku. Instalirana snaga turbine iznosi 280kW, a to je ujedno i duplo veća snaga od prethodno instaliranih snaga turbina u Hrvatskoj (105kW und 130kW). Puštanje „MHE Dabrova dolina” u pogon je planirano za septembar 2016. godine.

DIVE–Turbine: Kompaktna – Učinkovita – Pouzdana

DIVE-Turbine je inovativno turbinsko i pogonsko rješenje za male hidroelektrane, te ovaj koncept ispunjava sve tehničke zahtjeve modernih hidroelektrana za niske padove vode, pri  instaliranoj snazi ispod 2 MW. DIVE-Turbine predstavlja učinkovito, pouzdano i ekonomski povoljno turbinsko rješenje. Ključni koncept DIVE-Turbine je razvijen na osnovu sinhronog generatora sa permanentnim magnetima, a koji je proizvod firme OSWALD Elektromotoren GmbH. Optimizacijom mehanike strujanja fluida i hidraulike u spoju sa energetskom elektronikom najnovije generacije, sklop turbina – generatora postiže visok stepen iskorištenja.  Zavisno od individualne primjene, firma DIVE Turbinen GmbH & Co. KG , nudi kupcu specificiranu izvedbu, montažu i puštanje u rad DIVE-Turbine.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE