Trend Alarm: Tepisi za kuhinju

Tražite li novi komad za vašu kuhinju? Većina dekor komada ne mogu se lahko promijeniti, kao zaštita na zidovima ili boja kuhinjskih ormarića. Ali postoji novi trend koji vas može zainteresirati: Tepisi za kuhinju. Isti tepisi koje upotrebljavate u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi sada dolaze i u kuhinju. Dok ovaj trend ne odobravaju baš svi, drugi ga obožavaju! Pogledajte šta trebate znati o kuhinjskim tepisima.

Kuhinjski trendovi

Kada pomislite na trendove kuhinjskih dekoracija, mnogi pomisle na izbor boja ili površinskog materijala. Ali, imate mnogo mogućnosti da uredite kuhinju kao i svaku drugu sobu. Dekorisanje kuhinjskog poda je još jedan način da stilizujete prostoriju i ako to nije prva pomisao koja Vam pada na pamet prilikom uređenja, zbog trenutnih trendova, to bi vam trebalo postati prioritet.

Prednosti i nedostaci kuhinjskog tepiha

Tepisi su odličan način da dodate boju i teksturu u svaku sobu. S bilo kojim novim trendom, možete naići na prednosti i nedostatke koje morate uzeti u obzir. Velika briga svakog vlasnika je čistoća kuhinjskog tepiha. Ipak je kuhinja mjesto gdje se kuha, siječe i slično. Sasvim je normalno da će se mrve i dijelići hrane zalijepiti za tepih, što zahtjeva više čišćenja da bi izgledao dobro. Međutim, prednost uključuje više od stila. Ako provodite mnogo vremena u kuhinji dok pripremate hranu, ovo bi mogao biti odličan dodatak. Trebate razmisliti i o stilu kuhinje. Modernije i uglađenije kuhinje možda i neće imati koristi od novih dodataka. Moglo bi vaš prostor u učiniti natrpanijim, što ne želite. Kuhinjski tepisi ili prostirke odlični su za rustikalne kuhinje.

Ubacite tepih u kuhinju

Ako ste odlučili da probate ovaj trent, sljedeći korak je smišljanje načina kako da ubacite tepih u kuhinju. Trebate izmjeriti prostor prvo da znate u koju veličinu tepiha trebate uložiti. Tepisi i prostirke dolaze u raznim oblicima, veličinama i dizajnima. Vjerovatno već imate neki stil na umu. Popularni su tepisi u bojama, kao i s unikatnim teksturama koje možete pronaći na starinskim ručno rađenim tepisima.

Briga o tepisima u kuhinji

Kao što smo spomenuli ranije, ovi tepisi mogu zahtjevati veću brigu od ostalih tepiha u kući. Morate usisati tepih barem dva puta sedmično, da biste uklonili mrve i da tepih ne bi izgledao prljav. Veće su šanse da ćete proliti nešto u kuhinji, pa morate biti spremni i na mrlje. Uvijek čuvajte sodu bikarbonu i sirće u blizini, obzirom da su oni prirodni odstranjivač mrlja. Ovo je odličan način da otklonite mrlje čim se nešto prolije, bez potrebe za proizvodima za čišćenje.

m-Kvadrat

print