spot_img

Tržni centar ”Sretna kuća u Živinicama otvara se u martu 2023.

Tržni centar Sretna kuća se nalazi na izuzetno frekventnoj lokaciji u Živinicama odmah uz glavni magistralni put Tuzla – Sarajevo udaljen svega oko 50 metara, a upravo dionica puta koji prolazi pored objekta, po podacima Cesta Federacije važi za najprometniju cestu u Bosni i Hercegovini.

ATRIJUS PROJEKT

OPIS

Tržni centar Sretna kuća je objekat ukupne kvadrature 6.600 m2 prostora u 3 nivoa, prizemlje i dva sprata, a nalazi se odmah uz magistralni put Tuzla – Sarajevo, udaljen svega 50 m. Objekat će važiti, zbog svoje nevjerovatno dobre i frekventne lokacije, za jedan od najatraktivijih i najprometnijih prodajnih centara na Tuzlanskom kantonu, ali i šire.

Plan otvaranja objekta je mart 2023.

 • PRIZEMLJE
  U prizemlju je planiran supermarket na oko 1.500 m2.
  Plan je da u prizemlju bude i banka, apoteka i još neke djelatnosti, za šta smo predvidjeli nekoliko manjih poslovnih prostora.
 • 1.SPRAT
  Na prvom spratu objekta, na oko 2.000 m2, će biti svjetski brend ”Paulmark” sa svojom prvom trgovinom na ovim prostorima,
 • 2. SPRAT
  Na drugom spratu objekta, na oko 2.000 m2, će biti raspoređen restoran, igraonica za djecu, kao i svadbeni salon, jedan od najvećih, sa oko 1.000 sjedećih mjesta.
  U sklopu objekta, na 2. spratu će se nalaziti i sjedište čak 3 televizijska kanala kao i kancelarija BPI – Bosnia partnership investment.

Konstrukcija:

Postojeći objekat je riješen kao klasična konstrukcija, glavni nosivi sistem čini AB konstruktivni sistem sa nosivim zidovima, pločama, gredama, stubovima i krovnim gredama. Rasponski ramovi postavljeni u rasteru. Spratne ploče su predviđene od AB ploča. Opterećenje krova usmjereno preko krovnog panela na rožnjače, a zatim sa rožnjača preko glavnih krovnih nosača na stubove i temeljne stope i dalje na nosivo tlo. Dio objekta koji se dograđuje i nadziđuje riješit će se na isti način, te ukomponovati u postojeću konstrukciju, u skladu sa svim propisima za ovu vrstu radova.   

 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE