spot_img

Turkish Airlines želi investirati u gradnju novog aerodroma u Sarajevu

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko primio je jučer u posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya.

aerodrom

Ministar Jusko upoznao je uvaženog gosta sa aktivnostima i prioritetima Ministarstva, gradnji mosta preko Save u Svilaju na Koridoru 5C, nastavku izgradnje autoputa kroz BiH, procesu digitalizacije… Posebno je istakao ubrzani rad na dovršenju trasportne strategije BiH, izuzetno važnog dokumenta koji bi trebao biti usvojen prije Samita zemalja zapadnog Balkana u Parizu, 4. jula.

Ministar je naglasio da se sa usvojenom trasportnom strategijom BiH otvaraju vrata evropskih fondova za finansiranje velikih infrastrukturnih prometnih projekata.

Ambasador  Erginay čestitao je ministru na preuzetoj dužnosti i poželio mu uspjeh u realizaciji projekata koje vodi Ministarstvo. On je u ime Turske ponudio svaku vrstu stručne i konsultantske pomoći na projektima koji su u nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa.

Također, turski ambasador je izrazio zainteresovanost turskih kompanija za ulaganja u BiH, a posebno je naglasio želju Turkish Airlinesa da investira u gradnju novog aerodroma u Sarajevu i otvaranje avionskih linija prema Mostaru, ali i drugim destinacijama u BiH, Tuzli i Banjoj Luci.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE