spot_img

Turska kompanija Kol želi ulagati u općinu Centar – Biznismen Fatih Kol zainteresovan za više projekata

sarajevo_panorama_101215Direktor turske kompanije Kol Fatih Kol i zastupnik za Sarajevo Ermin Gačanović posjetili su 2. marta općinu Centar i načelnika Nedžada Ajnadžića prilikom čega su predstavljeni veliki investicijski projekti koje Općina Centar planira realizirati u narednom periodu.

Ranije se firma Kol obratila Općini Centar sa pismom namjere u kojem su definirani projekti za koje je izražen interes, a ujedno je to bio i povod za održavanje sastanka, saopćeno je iz općine.

Naime, riječ je o projektima modernizacije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase, izgradnja poslovnog objekta sa podzemnom garažom iza objekata Unitic, javna garaža kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, tržni centar Skenderija, javna garaža i bazen Skenderija, sportsko-rekreativni centar sa vidikovcem i žičarom na lokalitetu Vranjače-Zlatište, te stambeno naselje Šip.

– U narednom periodu planiramo realizaciju velikih kapitalnih projekata koje planiramo ponuditi po principu javno-privatnog partnerstva ili koncesije, zavisno od toga šta investitori budu željeli. Važno je da sagledate vaše mogućnosti i interese kada su u pitanju projekti koje vam nudimo, a mi smo otvoreni da vam pružimo potpune informacije po svakom pitanju na koje mi kao lokalna zajednica možemo dati odgovor – kazao je načelnik Ajnadžić.

Na kraju sastanka dogovoreno je da naredni susret i razgovor o ovim projektima bude održan u aprilu, nakon što predstavnici kompanije sagledaju sve mogućnosti koje su im ponuđene, saopćeno je iz Općine Centar.

Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE