spot_img

Tuzlanski aerodrom kreće u proširenje putničkog terminala – Prijave za izvođača radova do 11. jula

Međunarodni aerodrom Tuzla kreće u najavljeno proširenje kapaciteta, izvještava Indikator.ba.

Kompanija je u utorak, 23. maja, raspisala tender za javnu nabavku radova za rekonstrukciju i dogradnju zgrade putničkog terminala.

Radovi raspoređeni u četiri lota obuhvaćaju građevinske radove, radove na krovu i druge posebne građevinske i zanatske radove, vodoinstalaterske i sanitarne radove, mašinske i instalaterske radove, te elektroinstalacijske radove na dograđenom i rekonstruisanom dijelu zgrade putničkog terminala.

Procijenjena vrijednost građevinskih i zanatskih radova je 1,3 mil KM, vodoinstalaterskih i sanitarnih radova nešto više od 40.000 KM, mašinskih i instalaterskih oko 326.000 KM, a elektroinstalacijskih 537.000 KM.

Rok za prijem ponuda za zainteresovane izvođače radova je 11. jul 2017. godine, kada je predviđeno i otvaranje.

Kako su ranije iz Međunarodnog aerodroma Tuzla najavljivali vrijednost ukupnih radova na proširivanju kapaciteta iznosi oko 4,5 mil KM.

Uz rekonstrukciju postojećih objekata pristanišne zgrade, tehničkog objekta, potrebno je izgraditi neke nove objekte, te dodatni parking prostor.

Kad je u pitanju terminal planirano je proširenje aerodromskog hola, prostornih kapaciteta u odlascima i dolascima, veći broj šaltera za registraciju putnika, adekvatan kafe bar, restoran, agencije za iznajmljivanje vozila, sortirnice prtljaga, a predviđeno je i povećanje prostornog kapaciteta za potrebe uprave i administracije.

Aerodrom je novac za radove osigurao dijelom iz kredita, a dijelom iz podrške vlada Tuzlanskog kantona i FBiH.

Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE