spot_img

U Banjaluci niču tri šoping mola – Investitori “Delta holding”, “Bingo” i konzorcijum “Ideal company” i “Tropic”

Grad Banjaluka bi u naredne dvije godine trebalo da dobije tri grandiozna tržna centra, takozvana šoping mola, čiju izgradnju su najavile domaće i strane kompanije, a neke su već i krenule u realizaciju.
1
Riječ je o kompanijama “Delta holding” iz Srbije, “Bingo” Tuzla, te o domaćem konzorcijumu “Ideal company” i “Tropic”, koji je već započeo radove na terenu.

Za sve objekte su izdati lokacijski uslovi za izgradnju tih tržnih centara, a neki su dobili i građevinsku dozvolu za gradnju.

Naime, najdalje od svih otišla je izgradnja tržnog centra “City Mall” u centru Banjaluke, u Ulici Vase Pelagića, gdje su nakon završetka svih administrativnih preduslova već započeti pripremni radovi, a početkom ove sedmice se i zvanično krenulo u realizaciju ovog projekta, koji zajednički nose banjalučke kompanije “Ideal company” i “Tropic”.

Izabran je i izvođač radova, i to će biti prnjavorska građevinska firma “Gradip”. Kako je ranije rečeno, “City Mall” će imati 54.600 kvadratnih metara bruto izgrađene površine, sa 20.000 kvadratnih metara prodajnog prostora raspoređenog na četiri nivoa, s cjelokupnim sadržajem namijenjenim za cijelu porodicu.

Na dva nivoa će se nalaziti prodajni prostor sa internacionalnim i domaćim robnim markama, a na trećem i četvrtom nivou će se nalaziti sadržaji prodajno-zabavnog karaktera, sa kino-salama i ugostiteljskim sadržajima. “City Mall” će imati i tri nivoa podzemnih garaža.

Objekat će biti povezan s pješačkom zonom, a posao bi trebalo da dobije najmanje 500 radnika. Planirani završetak radova je kraj 2018. godine. Sa druge strane, veliku investiciju u banjalučkom naselju Borik, tačnije Banjalučkom polju, juče je ponovo najavio beogradski “Delta holding”.

Naime, na njihovom polugodišnjem kolegijumu najavljeno je da će “Delta” početkom sljedeće godine početi izgradnju šoping mola “Delta City” u Banjaluci, što će im biti najveća investicija u RS.

– Banjaluka će dobiti moderan objekat koji će na bruto površini od 60.000 kvadratnih metara ponuditi posjetiocima najpoznatije svjetske brendove, zabavne sadržaje za cijelu porodicu, restorane, kafiće…Investicija od 60 mil EUR omogućiće otvaranje više od 2.500 novih radnih mjesta i uposliće građevinsku industriju Republike Srpske – naveli su iz “Delta holdinga”.

Treća lokacija za veliki tržni centar u Banjaluci, prema najavama, trebalo bi da bude naselje Lazarevo, na Bulevaru Milutina Milankovića, gdje kompanija “Bingo” na zemljištu Poljoprivredne škole planira da gradi objekat.

Oni su prije izvjesnog vremena dobili sporove koji su se vodili u vezi s tom zemljom i najavili izgradnju tržnog centra.

– Riječ je o tržnom centru površine 14.000 kvadratnih metara. Radi se zajedno s partnerima kao što su “Cinestar”, “S Oliver”, “Deichmann” i “Carpisa”. Dakle, riječ je o tržnom centru koji će pored hipermarketa “Bingo” imati i poslovnice pomenutih partnera i još neke sadržaje – rekli su ranije u kompaniji “Bingo”.

Nezavisne novine

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE