Naslovnica Home U Dubaiju se gradi zabavni park vrijedan 2,8 milijardi dolara

U Dubaiju se gradi zabavni park vrijedan 2,8 milijardi dolara

Za septembar 2016. godine najavljeno je otvaranje zabavnog parka u Dubaiju vrijednog 2,8 milijardi dolara. Šeici iz Dubaija definitivno žele ostati na vrhuncu luksuza, izgradnjom nevjerojatnih futurističkih zdanja.

Dubai

Park će sadržavati tematske zone i znamenitosti poput vodenih parkova, Legolanda, daška Bollywooda, Hollywooda i brojnih drugih zabavnih sektora. Planirana je izgradnja ukupno 100 različitih atrakcija, prenosi Business Insider.

Osim toga, posjetiteljima će biti omogućen i smještaj, kao i restoranska ponuda na ukupno 25 milijuna kvadratnih metara, koliko će ukupno zauzimati zabavni park.

Projekt novog zabavnog parka samo je jedan u nizu pokušaja da se od Dubaija, koji je značajan poslovni centar izgradi primamljiva turistička destinacija.

Brojne svjetske turističke destinacije imat će svoju repliku u Dubaiju, a osnovni cilj je da se na jednom mjestu napravi originalna i nezaobilazna turistička ponuda.

Izvor: gradjevinarstvo.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime