spot_img

U junu otvaranje obnovljene garaže na Obilićevom vencu

parkiranje-u-garazi-na-obilicevom-vencu-od-juna-1003Potraga za mjestom za parking biće lakša od juna, kada će biti otvorena obnovljena i nadograđena garaža sa 220 novih mjesta na Obilićevom vencu. Rekonstrukcija je započela u julu 2016. godine, a otvaranje je uslovila kompletna obnova Oblićevog vjenca.

– Ugovoreno je uređenje saobraćajnice Maršala Birjuzova, od Carice Milice do prolaza ka Zelenom vjencu, sa uređenjem Kosmajskog prolaza – objašnjavaju iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Predviđeno vrijeme za završetak posla je u junu 2017. godine, a Direkcija će tokom radova sagledati da li postoji tehnička mogućnost da se prilaz garaži na Obilićevom vencu omogući i pre juna.

– Obnova objekata podrazumevala je prije svega jačanje nosećih konstrukcija, koje su prijetile da se uruše. U sve tri garaže, Masarikova, Zeleni i Obilićev venac, betonirane su međuspratne ploče, čelični dijelovi zaštićeni od korozije, zamejnjene instalacije i urađena hidroizolacija podova. Na sve radove postoji 15-togodišnja garancija, čime je Parking servis osigurao da u budućnosti više ne bude potrebe za izvođenjem ovako obimnih radova. Garaža „Obilićev venac“ nadograđuje se sa još četiri polunivoa, čime najuži centar grada dobija 20.000 kvadrata parking prostora, koji će da dobije i novu modernu fasadu – kažu iz Parking servisa.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE