spot_img

U Sarajevu se rađa jedinstven koncept življenja

Na obroncima olimpijske planine Trebević – evolucija gradskog života na samo 10 minuta od centra Sarajeva

Inspirisan fenomenalnom pozicijom nad Sarajevom, sa panoramom od 270 stepeni Roof Gardens je koncipiran kao savremena Gradina za novu kulturu življenja u 21. vijeku i predstavlja simbiozu poslovnog, zabavnog i porodičnog života.  Sama ideja za izgradnju jednog ovakvog objekta nastala je kao odgovor na potrebu sve većeg broja uspješnih poslovnih žena i muškaraca, da svoj dom presele u prirodu i tu pronađu istinsku oazu mira, daleko od gradske buke i smoga.

Upoznajte Roof Gardens

“Opće je poznat svjetski trend, naseljavanja periferije gradova i izmještanje stambeno poslovnih kompleksa iz centara, kako bi se rasteretilo gradsko jezgro”, navode iz kompanije Roof Gardens, te dodaju kako su sam životni stil kupaca, moderne životne navike i potrebe bili inspiracija za ovaj projekat, koji će biti primjer savršene sinergije netaknute prirode i urbanog života.

Projektovanje – NonStop i Filter

Ovu jedinstvenu građevinu projektirala su dva prestižna arhitektonska studija NonStop i Filter, čiji su dosadašnji radovi višestruko nagrađivani. Kako su nam kazali, inspiraciju nalaze u srednjovjekovnoj gradnji-utvrdama.

“Roof Gardens predstavlja novu, zlatnu sarajevsku tabiju koja čuva tradicionalne, urbane i kulturne vrijednosti grada nad kojim zaštitnički lebdi. Prostorom dominira centralni javni trg za društvene interakcije iznad kojeg se prema gustoj planinskoj šumi uzdiže otvoreni amfiteatar, nova kulturna scena Grada. Dinamična forma objekta je moderna interpretacija stjenovitih planinskih vijenaca „obučena“ u fasadni omotač formiran od staklenih ploha koje su uokvirene vertikalnim drvenim nosačima. Vertikalni ritam fasade koncepcijski je baziran na ritmu i estetici vitkih stabala crnogorične šume koja okružuje ovu građevinu”, ističu arhitekte.

Luksuzni stambeno poslovni objekat će Sarajevu pokloniti jedinstveni simbol po uzoru na velike svjetske metropole.

Smješten na atraktivnoj lokaciji, na krovu grada i samom početku trebevićke šume, što je i bila inspiracija za naziv, ovaj luksuzni stambeno poslovni objekat će Sarajevu pokloniti jedinstveni simbol po uzoru na velike svjetske metropole, poštujući historiju bh. arhitekture i uvažavajući evoluciju gradskog života, te tako omogućiti poseban doživljaj boravka.

Svi oni koji se odluče kupiti stan ili koristiti usluge Roof Gardensa, tokom čitave godine imaju pristup raznolikoj i bogatoj ponudi

Savremeni koncept življenja podrazumijeva, prije svega zajednicu porodica koje dijele iste ili slične vrijednosti, a zatim cjelokupan kvalitet sadržaja koji su kupci djelomično pronalazili na potpuno različitim dijelovima grada trošeći vrijeme na prijevoz, parkinge i slično. Sadržaji su objedinjeni tako da svi oni koji se odluče kupiti stan ili koristiti usluge Roof Gardensa, tokom čitave godine imaju pristup wellness i spa, odličnoj gastronomskoj ponudi sa naglaskom na lokalne proizvode sa Trebevića, mogućnost treniranja na čistom zraku, ugodne šetnje ili vožnju biciklom sa porodicom, te druge slične sadržaje, i sve to u neposrednoj blizini svog doma. U okviru samog objekta bit će izgrađeni vrtić i škola, što predstavlja dodatnu pogodnost i vrijednost za one koji žele iskusiti ovaj novi oblik življenja. U konačnici, same stambene jedinice su prozračne, osvijetljene i odišu elegancijom i bezvremenskim stilom donoseći lakoću upravljanja svakodnevnim životnim potrebama i energetski efikasna rješenja.

Veliki interes kupaca

Svjesni ogromnih potencijala koje BiH nudi, a poznavajući globalne trendove, investitor se odvažio na ovakav iskorak. Činjenica da je veliki broj stanova već prodat, te da svakodnevno pristižu upiti novih kupaca, potvrda je da su krenuli u dobrom smjeru. Mladi ljudi imaju nove životne navike i drugačije prioritete, te su spremni investirati u jedan drugačiji koncept koji im donosi potpuno novo iskustvo življenja. “Naš zadatak je da opravdamo povjerenje kupaca i kroz naredni period potvrdimo da će Roof Gardens otvoriti jednu potpuno novu eru gradnje, kako dizajnom tako i lokacijski”, zaključuju na kraju.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE