spot_img

U subotu Energetski EXPO Kakanj 2016.

energetskaefikasnost11U subotu, 17.12.2016. godine od 10 do 15 sati, u foajeu i kino sali Doma kulture Kakanj udruženje “Centar za ekologiju i održivi razvoj” –C.E.K.O.R. Kakanj, pod pokroviteljstvom Općine Kakanj organizuje ”Energetski EXPO Kakanj 2016.”,prvu manifestaciju ovog tipa u Kaknju.

Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti svih građana, a posebno omladine i djece, o energetskoj efikasnosti, odgovornom korištenju energije, ali i upoznavanje sa savremenim tehnologijama i recentnim trendovima iz ove oblasti.

“Na Energetskom EXPO-u predstavit će se i naša kompanija sa ciljem prezentacije proizvoda i usluga iz oblasti energetske efikasnosti, a građani će imati priliku da se upoznaju sa načinima uštede energije u domaćinstvu. Pomoću inovativnih građevinskih materijala jednostavno skrbite za bolju klimu, kako u okolišu tako i u vlastitom domu. Smanjuje se potrošnja energijei  povećava vlastita udobnost zahvaljujući boljoj klimi, većem stepenu komfora, i manjim izdacima za režije”, navode iz ovog Centra.

Dodaju da je dobra izolacija ušteda za cijeli životni vijek građevine. Osim što povećava vrijednost građevine, pruža i komfor stanovanja u svakom godišnjem dobu. “Zahvaljujući visokom standardu kvalitete gradnje, energetski štedljive građevine imaju i dužu trajnost što doprinosi održivoj zaštiti klime. Naime, kvalitetnom fasadom uz izolaciju u nekoliko godina vratit ćete uloženi novac jer će se potrošnja energije potrebne za grijanje i hlađenje objekta smanjiti za 40 do 60%. Zato smo za vas, na našem promotivnom štandu, obezbjedili bon sa uštedom od dodatnih 3% na kompletne fasadne sisteme u našim maloprodajnim objektima Baucentar i Skladište građevinskog materijala”, ističu iz Centra.

Fibran Grupa je jedan od vodećih evropskih proizvođača termoizolacije ekstrudiranog polistirena najvišeg kvaliteta brendiranog kao FIBRANxps, ali i jedan od najvećih proizvođača kamene vune pod imenom FIBRANgeo. Kamena vuna FIBRANgeo proizvodi se od mineralnog kamena, a široko je poznata po termičkim i zvučnim izolacionim karakteristikama, kao i po izuzetnim performansama u pogledu zaštite od požara. Odgovore, kao i savjete vezano za termoizolaciju možete dobiti kod predstavnika Fibrana i Urse koji će biti naši gosti na ovoj manifestaciji.

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE