spot_img

U toku izgradnja posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice

Radnici građevinskih firmi Euro-Asfalt i ŽGP od maja mjeseca rade na izgradnji LOT-a 2c, posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice, koja će kružni tok u Briješću spajati sa ulicom Safeta Zajke.

zaobilaznica

Izgradnjom ove saobraćajnice, opština Novi Grad dobit će još jedan spoj na koridor 5-C nakon što je izgrađen rondo u Briješću koji je prva veza na koridor. Vozači iz pravca Boljakovog Potoka preko kružnog toka u Briješću imat će direktnu i bržu vezu sa Stupskom petljom, a dodatno će se rasteretiti i saobraćaj prema i iz Rajlovca.

Izgradnja LOT-2c koštat će nešto više od 9,5 miliona konvertibilnih maraka, a eksproprijacija zemljišta oko 4,2 miliona maraka, što znači da će projekat koštati oko 14 miliona maraka. Ukupna dužina LOT-a 2c je oko 1,2 kilometra.

Radi se o prvom i najzahtjevnijem dijelu dionice dužine od oko 750 metara, koja će se graditi od kraja vijadukta Briješće, a koja obuhvata i objekat mosta (pergole) preko željezničke pruge.

Ovim projektom, koji se finansira sredstvima Evropske investicijske banke i OPEC Fonda, na najbolji mogući način riješit će se pitanje ulaska i izlaska iz glavnog grada BiH.

U nastavku pogledajte kako izgleda trenutno stanje na gradilištu LOT-a 2C, posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice:

 

sarajevo construction

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE