spot_img

Uporedna analiza termo-blokova za postizanje energetske efikasnosti

SIMPROLIT BLOKOVI

Simprolit sistem® ima široki asortiman – preko 25 tipova Simprolit blokova:

Sve zahtevniji propisi energetske efikasnosti istakli su u prvi plan superiornost termičkih karakteristika Simprolit blokova u odnosu na ostala rešenja fasadnih zidova .

Simprolit blokovi zauzimaju minimalnu korisnu površinu objekta, čime se za 10%-20% povećava i neto prodajna; zid od Simprolit bloka debljine svega 20,0 cm otporan je na dejstvo požara 180 minuta (El 180), na t=1180 0C, pa se primenjuju i kao protivpožarni zidovi; Izuzetna lakoća zidova od Simprolit blokova posebno je pogodna kod nadogradnji objekata; objekat sa istim parametrima projektovan u Simprolit sistemu najmanje dvostruko je sigurniji na seizmičke uticaje od istog objekta projektovanog u standardnom AB sistemu.

Osim prednosti za investitora, zbog ekonomičnosti i prednosti za izvođača – zbog brzine, smanjenog broja radnih taktova i jednostavnosti gradnje, vrlo je važna je i ekonomija korisnika objekata – stanara, zbog znatno manjih eksploatacionih troškova.

Primena Simprolit blokova, kao elemenata Simprolit sistema, posebne efekte daje kod masovne gradnje stambenih i objekata specijalne namene – bolnica, škola, ustanova za smeštaj penzionera i lica sa posebnim potrebama, hotelskim apartmana, bungalova i sl.

TERMO-BLOKOVI PROIZVOĐAČA WIENERBERGER (POROTHERM) I ZORKA (KLIMA BLOK)

Direktni link: SIMPROLIT

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE