Upotreba prirodnog kamena u uređenju enterijera

Prirodni kamen je građevinski materijal pogodan za dizajn interijera. Donijet će toplinu i šarm vašem domu. Na primjer, granit je jedan od najtežih i najgušćih prirodnih kamena. Lako održava sjaj i otporan je na bojenje duže od ostalih materijala.

Dizajneri interijera preferiraju zelene i prirodne materijale. Bezvremenski ukras je ključan ako želite da vaš interijer traje. Održivi proizvodi kao što je prirodni kamen na vrhu su popisa vječnih stilova.

Vaš prvi korak je odabrati materijal koji najbolje odgovara Vašem osobnom stilu. Za klasičan i elegantan izgled razmislite o odabiru mramora ili travertina u svoj dizajn. Jednom kada saznate koji materijal najbolje funkcionište za Vaše potrebe, razmislite o tome kako ga treba ugraditi u prostor.

 

Dobra ideja za dekoraciju zidova

Svaka kamena ploča ima drugačiji uzorak koji zavisi od područja iz kojeg je vađen u kamenolomu. Možete uzeti u obzir odabir pješčenjaka za podne površine i uključiti ga kao naglasak boje u vašem interijeru. Prirodni kamen je lijepa ideja za ukrašavanje zidova u dnevnoj sobi, jer stvara osjećaj ugode.

Na primjer, ako se unutrašnji prostor otvori ka vrtu, možete stvoriti bezvremenski izgled koristeći isti kamen unutra i izvana. Ovakav dizajn stvara osjećaj prostora privlačeći pogled kroz unutarnji prostor na otvoreno. Odabir tamnijeg kamena učinit će unutrašnji prostor dosta istaknutijim. Škriljevac je popularan izbor za kuhinjske podove jer tamne nijanse izgledaju sjajno u svakom domu. Širok izbor boja od sivih i crnih do zelenih i smeđih čine ovaj kamen svestranim materijalom. Korištenje obnovljivih materijala kao što je prirodni kamen u dizajnu interijera dobro je za okoliš.

Biljke, tlo, drvo, voda, vatra… to su stvari koje kamen suprotstavlja prirodi oko nas. Zašto ne biste donijeli tu ljepotu u svoj dom. Ako ga možete ukrotiti, možete postići fantastično smion dizajn!

Kamen je dostupan u raznim oblicima, bojama i veličinama, koji se kao takav može koristiti za ukrašavanje Vašeg doma ili poslovnog prostora. Prirodni kamen može upotpuniti svaki dekor. Budući da se radi o prirodnom materijalu, ne postoje dva ista kamena, a kombinacije su beskrajne, tako da kamen nudi više mogućnosti za ukrašavanje interijera. Prirodni kameni zid u dnevnom boravku stvara prirodni fokus i može poslužiti kao pozadina za namještaj. Glatki kameni zidovi napravljeni od granita ili mramora, pružit će vašoj sobi elegantan i moderan izgled.

 

Ukoliko planirate renoviranje ili želite osvježiti Vaš dom, kamen sa slika možete naći u prodajnim salonima KERA&DISK – mjesto gdje cete pronaci sve za uređene unutršsnjeg i vanjskog enterijera, od kupatila do garaze!

Proizvodni asortiman: Granit • Keramičke pločice • Porculanske pločice • Namještaj za kupaonice • Oprema za kupaonice • Laminati • Prateći građevinski materijal

Magistralni put 228A, Živinice 75 270   FB: Keradisk.doo    T: +387 35 744-345

m-Kvadrat

print