Naslovnica Home Uskoro moguća gradnja HE "Buk bijela"

Uskoro moguća gradnja HE “Buk bijela”

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je Srni da su u ovoj godini predviđena višemilionska ulaganja u energetski sektor u Srpskoj.

buk bijela

– Najvažniji projekat, čiju realizaciju bi trebalo da počnemo u ovoj godini, jeste izgradnja hidroelektrane “Buk bijela”. To bi bio jedan od najboljih energetskih objekata na Balkanu, a očekujemo da će “Elektroprivreda Srpske” biti u mogućnosti da realizuje ovaj projekat – rekao je Đokić.

On je istakao da je veoma značajno što je “Elektroprivreda Republike Srpske” izabrana za izgradnju “Buk bijele” jer je time pokazan visok nivo odgovornosti prema ovom strateškom preduzeću.

– U ovoj godini ćemo početi odlučnije raditi na izgadnji vjetroelektrane “Hrgud”, a biće nastavljeni radovi i na izgradnji hidroelektrane “Dabar”, kao sistema “Gornjih horizonata”. Nastavićemo radove na izgradnji tunela od 11 kilometara, jer je izvršen izbor izvođača radova – naveo je Đokić, podsjetivši da Federacija BiH osporava dobijanje ekološke saglasnosti za realizaciju navedenog projekta.

Izvor: eKapija

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime