Naslovnica Home Uspješan nastup Elektroprivrede HZ HB na Sajmu gospodarstva u Mostaru

Uspješan nastup Elektroprivrede HZ HB na Sajmu gospodarstva u Mostaru

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar  se na ovogodišnjem Sajmu gospodarstva u Mostaru predstavila prvi put.

elektroprivreda_222

Marija Buntić, rukovodilac sektora korporativnih komunikacija JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar za poslovni portal Akta.ba je kazala kako je svaki dan u okviru Sajma bila predstavljena po jedna organizacijska jedinica, odnosno sedam organizacijskih jedinica ove kompanije i to: direkcija društva, proizvodnja električne energije, distribucija, opskrba, razvoj, ekonomski i pravni poslovi.

“Na ovaj način svi naši potrošači imali su odgovore na sva pitanja”, kazala je Buntić, naglašavajući kako su očekivanja Sajma ispunjena, te je štand bio posjećen od strane malih i velikih potrošača.

Kao poseban događaj koji se desio u okviru Međunarodnoga sajma gospodarstva, Buntić je navela potpisivanje ugovora za izgradnju VE Mesihovina između konzorcija Siemens i JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i Konzorcija ABB d.o.o. Hrvatska i JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

Pojasnila je kako je ugovor za 22 vjetroagregata s temeljima potpisan s Konzorcijem Siemens u iznosu od 71 milion i 940.000 eura, a za Ugovor za TS 20/110 kV Gornji Brišnik s Konzorcijem ABB d.o.o. u vrijednosti od oko četiri miliona i 275.000 eura.

Radovi počinju odmah, dok se završetak projekta kaže Buntić očekuje krajem 2017. godine, odnosno početkom 2018. godine.

Sajamske dane ove kompanije obilježila je i panel raspravom Perspektive i prepreke u realizaciji projekata obnovljivih izvora energije koju je organizirala zajedno s Gospodarskom komorom FBiH u sklopu konferencije “Nove perspektive razvoja Bosne i Hercegovine kao dijela Jadransko-jonske regije”.

 

akta.ba

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime