spot_img

Uz niže troškove goriva i održavanja, novi Cat® 988 GC utovarivač ispunjava proizvodne ciljeve uz niske troškove po satu

PN: Novi utovarivač nudi do 5% manju potrošnju goriva i do 15% niže troškove održavanja u usporedbi s modelom Cat 988K. Optimiziran za rad u umjerenim uslovima proizvodnje do 2.000 sati godišnje, 988 GC može ostvariti proizvodnju unutar 6% u usporedbi s 988K u aplikacijama utovara kamiona.

Cat® 988 GC utovarivač nudi pouzdan i efikasan rad, omogućavajući korisnicima premještanje više materijala uz niže troškove po satu za brži povrat ulaganja. Novi utovarivač nudi do 5% manju potrošnju goriva i do 15% niže troškove održavanja u usporedbi s modelom Cat 988K. Optimiziran za rad u umjerenim uslovima proizvodnje do 2.000 sati godišnje, 988 GC može ostvariti proizvodnju unutar 6% u usporedbi s 988K u aplikacijama utovara kamiona.

Jednostavan za rad i održavanje, novi 988 GC optimiziran je kao utovarivač za utovar kamiona mase 45 tona. S visinom pražnjenja od 3909 mm, omogućuje učinkovito punjenje kamiona do veličine Cat 775G. S kapacitetom kašike usklađenim s 988K, novi 988 GC nudi produktivnost do 670 tona/sat u aplikacijama utovara stijena i do 527 tona/sat za operacije punjenja i prevoženja.

Izdržljive strukture novog utovarivača građene su za višestruke životne cikluse i kako bi izdržale najteže uslove utovara. Građen na zajedničkoj platformi Cat velikih utovarivača, njegov zadnji okvir odolijeva torzijskom udaru i silama uvijanja. Njegov prednji okvir je redizajniran kako bi izdržao veća opterećenja i ima novi dizajn nosača za podizanje.

Pouzdan i efikasan

Za pouzdan i učinkovit rad ključan je provjereni Cat 15 motor, koji nudi konfiguracije koje zadovoljavaju europske EU IIIA / američke EPA Tier 3 i Stage V / Tier 4 Final emisijske zahtjeve. 988 GC-ov sistem hlađenja nudi bolje hlađenje s ventilatorskom strategijom po potrebi i dvije dostupne postavke brzine ventilatora za standardne i visoke temperature.

Cat pretvarač momenta sa standardnom spojkom na zaključavanje eliminira gubitke, smanjuje grijanje sistema, skraćuje vrijeme putovanja i smanjuje cikluse u operacijama punjenja i prevoženja. Cat kočnice na uljnom disku poboljšavaju rad i performanse putem izvrsnog odvođenja topline.

Dizajnirana posebno za kamenolome i rudnike, Cat napredna elektronička tehnologija (APECS) za prijenos nudi najbolju izvedbu s konzistentnim, glatkim mijenjanjem brzina, poboljšanjem produktivnosti i učinkovitosti, te dugim vijekom trajanja. Brzina i okretni moment održavaju se prilikom mijenjanja brzina radi većeg zamaha na uzbrdici. Pedala neutralizatora prijenosa produžuje vijek trajanja servisne kočnice i omogućuje punu snagu tokom stacionarnog punjenja.

Hidraulika s osjetom tereta usmjerava hidraulički tok samo kad je potrebno, optimizirajući rad i učinkovitost novog 988 GC. Koristan za aplikacije punjenja i prevoženja, opcionalna kontrola vožnje dodaje pomoćni akumulator u krug podizanja za ugodniju vožnju.

Jednostavno i ugodno rukovanje

Maksimalna iskorištenost mašine se postiže kroz sistem za upravljanje i integrisanu kontrolu (STIC™), kojeg karakteriše do 47% tiši rad. Cat sjedište sa ručicom montiranom na sjedištu koja se pomijera zajedno sa sjedištem povećava udobnost i smanjuje zamor rukovatelja. Rukovanje je pojednostavljeno preko intuitivnog interfejsa za rukovaoca, ekrana osetljivog na dodir i komandi uređaja koje se lako koriste. Unutrašnje vibracije su smanjene korišćenjem izolacionih nosača kabine i vazdušnog ogibljenja sjedišta, a opciono vazdušno hlađeno i grijano sjedište je dostupno za povećanu udobnost rukovaoca.

Jednostavne integrirane tehnologije pomažu povećati produktivnost i učinkovitost 988 GC-a. Produkt Link™ omogućuje bežični pristup osnovnim operativnim podacima za uvid u rad mašine. Standardna zadnja Cat kamera poboljšava preglednost iza 988 GC-a, omogućujući operateru da radi sigurno i s povjerenjem. Kako bi se ljudi i imovina očuvali, 988 GC može biti opremljen sa Cat Detect tehnologijom koja poboljšava uvid u radno okruženje mašine. Z-dizajn prednjeg okvira pruža odličnu vidljivost do rubova kašike i radnog područja kako bi olakšao rad. Kapacitet kašike usklađen je s modelima 988K, s rasponom Cat Performance serije kašika dostupnim s kapacitetima od 6,3 do 7,6 m3.

Prikazivanjem podataka u stvarnom vremenu radi poboljšanja produktivnosti i smanjenja preopterećenja, opcionalni Cat Payload omogućuje mjerenje tereta tijekom transporta i utovara. Opcionalna napredna pretplata za produktivnost pruža sveobuhvatne korisne informacije kako bi se upravljalo i poboljšalo operativnu produktivnost i profitabilnost.

Smanjeno održavanje

Dizajn novog utovarivača uključuje funkcije za povećanje vremena rada mašine i smanjenje troškova održavanja do 15% u poređenju sa 988K. Napredna filtracija povećava performanse i pouzdanost hidrauličkog sistema. Pristup sa tla ili sa platforme grupisanim servisnim tačkama pruža praktično servisiranje. Omogućavajući lak pristup važnim dnevnim servisnim kontrolama, pristupna vrata se nalaze sa obje strane haube. Centralizovane tačke za podmazivanje sa tla, kao i pokazivači nivoa vidljivi sa tla, pojednostavljuju svakodnevno podmazivanje i provjeru nivoa ulja za glavne sisteme mašine.

Ugrađena dijagnostika upozorava operatera na probleme sa mašinom tako da se mogu riješiti prije kvara. Informacije prikupljene pomoću Product Linka mogu se daljinski pratiti putem my.cat.com, Cat aplikacije ili VisionLink® kako bi se dodatno unaprijedilo preventivno održavanje i efikasnost servisiranja.Za više informacija o novom Cat utovarivaču 988 GC, kontaktirajte Teknoxgroup BH, službenog zastupnika Caterpillar mašina za Bosnu i Hercegovinu.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE