spot_img

Uz Zidan do boje osmijeha Vaše djece

Vaša djeca su zaželjela promjenu u svojoj sobi, i naravno kao i svaki roditelj Vi ćete je sa radošću ispuniti

Ono što djeca uvijek prvo zažele je promjena boje zidova. Uglavnom je dječija soba obojena u neku nijansu koja se sviđa mališanima, a pravi je izazov izabrati pravu nijansu. Mališani uvijek imaju svoje ideje kako bi im trebali izgledati zidovi u sobi, a roditelji su tu da na koncu donesu najbolje rješenje.

Opće je poznato da uz pomoć boja prostor za našu djecu možemo znatno promijeniti i učiniti ga prozračnim i prostranim, no ukoliko se pogriješi u odabiru nijanse može ga se i učiniti mračnim i vuzualno mnogo manjim.

Kako odabrati pravu boju za sobu Vaših mališana i odakle početi?

Čak i najljepša nijansa  ili neobičan uzorak na zidu neće biti lijepi ako su zidovi u prostoriji neravni i napuknuti. To znači da što je površina glatkija, ljepši su rezultati rada. Stoga je prvi korak: pažljivo izravnati i sanirati zidove prije bojanja!

Ako ste kvalitetno pripremili zidove za bojanje sigurno će i krajnji rezultat biti uspješan a Vi ćete biti zadovoljni svojim radom.

Kad smo kod izbora unutarnje boje za dječiju sobu uvijek se preporučuje kupnja proizvoda bez kompromisa u kvaliteti. Posebno treba voditi računa  da proizvod koji izaberete bude ekološki i zdravstveno prihvatljivog sastava i blagog mirisa.

Budući da se djeca u sobama vole igrati, šarati po zidovima i ostavljati tragove svojih rukica na njima, potrebno je voditi računa da se izabere proizvod koji se može lako čistiti.

Naš izbor unutarnje boje za izvođenje ovih radova je proizvod iz linije Zidan Duga-tehne, stoga Vam preporučujemo superkvalitetnu boju za unutarnje zidove  Zidan Professional.

Zidan Professional unutarnja boja će zadovoljiti Vaše potrebe po pitanju osvježavanja dječije sobe bilo da li ste „sam svoj majstor“ ili ste angažirali profesionalce budući da je jednostavna za nanošenje, ne curi a posjeduje i veliku pokrivnost.

Dječje sobe su najčešće manje prostorije i svakako je važno prostor učiniti većim umjesto da ga dodatno sužavamo, u tome nam svakako pomažu i boje na zidovima sa kojima možemo postići željeni dojam.

Da biste vizualno proširili sobu odaberite svijetle nijanse za zidove, a kako dječija soba ne bi bila monotona, poigrajte se sa različitim nijansama boja. Sobu ćete proširiti  tako što ćete jedan od dva duža zida obojiti u jarku boju, dok ostale ostavite u svjetlijim nijansama. Ovo pravilo važi za sve male prostore u koje želite vizualno proširiti uz pomoć boje. Zidan Professional je proizvod sa kojim imate ogromne mogućnosti nijansiranja, tako da Vaša djeca ili Vi možete pustiti mašti na volju i nijansirati proizvod po želji.

”Boje su osmjesi prirode!”- kaže jedna stara poslovica, a te osmjehe treba uvesti i u naš život preko interijera .

Kako bi djeci uljepšali njihovo malo carstvo za igranje, učenje ili druženje sa prijateljima izbor boje ambijenta u kojem svakodnevno borave je važan.

Boje ocrtavaju osobnost i mada mnogi od nas ne razmišljaju pretjerano o zidovima koji nas okružuju, psiholozi tvrde da one utječu na naše raspoloženje, pa i na naše misli.

Izbor boja za zidove dječje sobe ne ovisi samo o veličini i osvjetljenosti već i o željama i afinitetima djeteta i roditelja, kako bi izabrali idealan dizajn za dječiju sobu upoznajmo malo uticaj boja na raspoloženje.

  • Crvena– snažna boja sa razdražujućim djelovanjem, popravlja raspoloženje, ubrzava puls, disanje i mišićnu napetost,
  • Žuta– djeluje poticajno, izaziva radost i veselje. Unosi ”toplinu sunca” i podiže raspoloženje,
  • Narančasta– djeluje svečano, veselo, izaziva osjećaj zdravlja, životne radosti. Narančasta je ”djetinjasta boja” koja grije prostore i poziva na druženje,
  • Zelena– odmara, djeluje blago, stvara unutrašnji mir, odmara vid.  Zelena ima veliku emocionalnu povezanost sa sigurnošću i stvara mirnu atmosferu,
  • Plava– djeluje umirujuće, suprotno od crvene, pasivno, hladno, potiče koncentraciju.  Ova boja simbolizira povjerenje, odanost, mudrost, samopouzdanje a također povoljno utiče na uspavljivanje,
  • Ljubičasta– djeluje mistično, tajanstveno, očaravajuće i prigušuje strasti. Simbolizira moć, plemstvo, luksuz i ambiciju te spaja bogatstvo i ekstravaganciju. Također je povezana s mudrošću, dostojanstvom, neovisnošću, kreativnošću, tajnom i magijom,
  • Bijela Bijela boja je povezana sa svjetlom, dobrotom, nevinošću, čistoćom i djevičanstvom. Smatra se da je bijela boja savršenstva. Bijelo znači sigurnost, i suprotno crnoj, obično ima pozitivno značenje. Može predstavljati uspješan početak, a simbolizira i daje dojam čistoće.

Kada odlučite koja boja ili nijansa boje je najbolja za Vašu dječiju sobu polako se bacite na posao, na kraju kojeg će Vas sigurno dočekati zadovoljan osmijeh na licu Vaših mališana.

 

*Ukoliko imate dodatnih pitanja i nedoumica oko odabira pravog proizvoda za dječiju sobu ili bilo koju drugu prostoriju u Vašem domu, slobodno se obratite stručnjacima iz Duga-tehne. Visoko kvalificirano i tehnički educirano osoblje Duga-tehne Vam je na raspolaganju u svakom trenutku na besplatnom broju 0800-87-777.“

 

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE