spot_img

VALPAINT I-beton plus kontinuirani podovi bez fuga u efektu microcementa

Valpaintov I-beton plus je najnoviji sistem za obradu unutarnjih podova i svih drugih površina koje su izložene ekstremnom habanju i vlazi, kao što su banje, kuhinje, spa centri, i sl. Ovaj sistem ugradnje podova ima niz prednosti:

  • Mogu se raditi površine bez dizanja postojećih keramičkih i svih drugih pločica
  • Površine koje se dobiju su bez fuga što omogućava jednostavnije čišćenje bez mogućnosti formiranja i zadržavanja gljivica, mema i svih drugih nečistoća.
  • Urađena tehnika neznatno podiže nivo poda
  • S obzirom da je čitava površina armirana mrežicom mogu se raditi veće površine bez da se rade diletacije
  • Ovakvi podovi i površine otporni su i ispitani na razne hemijske spojeve, otporni su na mehaničke udare i habanja
  • Relativno jednostavna ugradnja
  • Ovakav pod nije klizav te je upotrebljiv i u javnim prostorima

Ciklus nanošenja zavisi od površine na koju se nanosi kao i od toga da li sistem I-beton plus nanosimo na stare pločice, na novu cementnu glazuru ili pak na rigips ili zid. Adekvatna priprema sastoji se u uklanjanju cakline keramičkih pločica specijalnom brusilicom, te potpunog pranja površine. Prije same ugradnje I-betona potrebno je uvjeriti se da cementna glazura ima dovoljnu čvstoću na kidanje te da je procenat vlažnosti podloge maksimalno 3%. Nakon odabira adekvatnog primera nanosi se specijalni premaz AZ katalizovan sa svojim katalizatorom. Dok je AZ još mokar na njega se polaže specijalna mrežica PV 127 te odmah potom se još jednom mrežica izvalja sa istim premazom. Nakon potpunog sušenja i otvrdnjavanja premaza AZ pristupa se nanošenju proizvoda Meteore 14 u izabranoj boji. Eventualno ako se radi na starim pločicama prije Meteora 14 nanosi se specijalni dvokomponentni Kit SB 30. Postupak nanošenja Meteora 14 radi se u tri sloja gletericom. Poslije 24 h ovaj pod je spreman za nanošenje zaštite Oturapori katalizovan sa katalizatorom CT 45. Nakon sušenja površinu lagano prebrusiti te nanijeti valjkom dva sloja specijalnog premaza Top coat u sjajnoj ili mat varijanti.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.